חלוקת כספי פנסיה בגירושין
שלום, אני ואשתי בתהליך גירושין אצל מגשר. ברשותי ביטוח מנהלים עם צבירה של כ300,000ש"ח (כמעט הכל נצבר במהלך הנישואין). הקצבה החודשית אמורה להיות (עפ"י הדוחות) 3700ש"ח. במסגרת הגישור הציע המגשר שאשתי תרכוש ממני את חצי הבית "שלי", אך תשלם לי פחות 150,000ש"ח ובתמורה כל כספי הפנסיה שלי יישארו ברשותי. במילים אחרות - אני קונה מאשתי כעת את חצי הפנסיה "שלה" תמורת 150,000ש"ח, שאותם אזכה לראות בעוד כ 30 שנה... לי זה נשמע לא הגיוני... אני חושב שמגיע לה חצי מהקצבה החודשית שאקבל בגיל הפנסיה (חצי מ 3700ש"ח) בכל חודש. ובכל זאת - אם נרצה להתקזז על הפנסיה כעת - האם יש נוסחה לזה? כמה אצטרך 'לשלם' עכשיו כדי שכל הפנסיה תישאר ברשותי? תודה, יאיר
שלום יאיר. הקדמת תשלום הפנסיה נקראת היוון של הפנסיה . נוסחת החישוב היא מחצית מהפנסיה שהינך אמור לקבל במכפלת מספר השנים על פי תוחלת החיים של אישה (כיום 80 שנה) וומהסכום שיוצא יש לקזז מקדם היוון בשיעור של 30% והתוצאה שיוצאת זה הסכום החד פעמי שהינך אמור לשלם לאשתך בגין היוון הפנסיה.
שלום, תודה על התגובה. על מנת לוודא שהבנתי נכון אני מראה את החישוב. אשמח לאישור שהבנתי... קצבה חודשית שמגיעה לי: 3700. משך השנים שהאישה אמורה להנות מהקצבה: 15 (מגיל הפנסיה שלה,65, ועד תוחלת חייה, 80) (3700/2)*15*0.7=19425 כלומר, אצטרך לשלם לה רק 19,425 ש"ח עבור היוון הפנסיה??
שחכת להכפיל במספר חודשים בשנה (כפול 12)
שאלות נפוצות:
ויקטוריה