לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיכל

מסמכים

1) האם אכן כשמגישים תביעה בתיק עזבונות יש חובה לצרף רשימת גילוי כל המסמכים עליהם נסמכת התביעה וגם לצרף את כל ההעתקים להם כמו שקובעת תקנה 258ט? האם אכן בשלב מאוחר יותר לא יתנו לי לצרפם ולהשתמש בהם כראיה אם לא כללתי זאתברשימת גילוי המסמכים ולא צירפתי זאת עם הגשת התביעה? 2) האם מסמכים שיש להם קשר לנתבעת, למשל שהיא ערכה אותם או הגישה אותם לגורם כלשהו וכו' ניתןלחקור עליהם ולהגיש אותם במהלך חקירתה הנגדית גם אם לא צירפתי אותם לכתב התביעה ולא כללתי זאת ברשימת גילוי המסמכים? האם זה יהיה מותר או יחשב כהפתעה וזה יהיה אסור? 3) מסמכים שעדיין לא ברשותי בעת הגשת התביעה, כאשר יגיעו לידיי בהמשך אני יכולה לא להודיע לגביהם ולהפתיע איתם בחקירה הנגדית של הנתבעת בהמשך או שחייבים יהיה לחשוף אותם עוד לפני החקירה? האם יוצא שבחקירתה הנגדית של נתבעת בתיק עזבונות בבימ"ש לענייני משפחה לא ניתן יהיה להגיש אף מסמך שהיא לא מכירה מגילוי המסמכים שלי שצורף לתביעה שלי? אז איך אפשר בכל זאת לנצל את החקירה הנגדית כך שהיא תתמודד עם מסמכים שונים שהיא לא התכוננה מראש לתשובות עליהם?

עורך דין יעקב בלס

שלום. את כל המסמכים את יכולה להגיש במסגרת תצהיר עדות ראשית וסביר להנייחשכל המסמכים יהיו בידייך עד שיגיע המועד להגשת תצהירי עדות ראשית שמוגשים בדרך כלל מספר חודשים לא מועט מיום הגשת התביעה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין