לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
משה

חלוקת רכוש לפני גירושין

הי, בן 40 מעמד בינוני נשוי כ 10 שנים + 3 ילדים. יש חברת סטארטאפ שלא השקיעו בה ( קיבלתי הלוואה מהממשלה - מדען ראשי) ויש לנו דירה משותפת ובנוסף שמי רשום בטאבו כ 25% על הדירה של אימא שלי מאז היותי ילד. אני רוצה להיפרד מאישתי שכן אני לא מאושר איתה, לא היה בגידות (עד כמה שידוע לי) אבל אני רוצה לעשות זאת בהדרגה בתקופה של כשנה בכדי להפחית את הפגיעה בילדים. השאלה נוגעת לחלוקת רכוש ומה הדרך הנכונה לעשות זאת. חבר עו"ד אמר לי שבאם ישקיעו בחברה שלי, בזמן שאני נשוי, זה יחשב כאילו זה נכס בשווי X (לפי השווי שההשקעה מקנה לחברה) ואז בדיון על חלוקת רכוש זה יחשב כאילו אני נשאר עם נכס בשווי X, מה שבאופן מציאותי לא בדיוק נכון שכן 99% מהסטארטאפים נסגרים ואז שווים 0. האם זה נכון ומה ניתן לעשות? ( כרגע כאמור אין השקעה והחברה לא מכניסה כסף). מה נהוג לעשות עם דירה? למכור ולהתחלק? חסכונות פנסיה וכו? האם ניתן להניח, באופן כללי, שכל רכוש/כסף שהגעתי איתו לקשר נשאר שלי וכל רכוש/כסף שצברתי במהלך הנישואין מתחלק ב 2? האם יש ריכוז של מידע בנוגע לשאלות כאלה? תודה, משה

עורך דין יעקב בלס

שלום משה . הדירה על פי דין לא אמורה להתחלק וזה מאוד תלוי אם התגוררנו בדירה וכמה זמן . כספים שצברת לפני הנישואין ישארו שלך ואכן עדיף לא להשקיע כעת בחברה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין