לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אריק

גירושין

שלום רב יש לי 2 שאלות 1. היתה תקופה שגיליתי שאישתי בוגדת בי עם מישהו מהחוג לריקודי עם היא היתה מתבשמת ומתקלחת לפני שהיתה הולכת, בהמשך גיליתי ששינתה את השם שלו בטלפון לשם של בחורה, היו מתכתבים המון ואף יש ברשותי מייל מודפס שבו היא אומרת לו שרוצה לעזוב אותי ומסיימת בזה שאוהבת אותו היא הכחישה את הרומן זמן רב וטענה שהחברת טלפונים אשמה בזה שהוא מופיע תחת שם של בחורה וכו וכו עמדנו בפני גירושין ואני עצרתי הכל... הלכנו לטיפול זוגי וזה לא ככ מצליח האם מה שיש לי מספיק כדי להראות שבגדה ובכך לא לשלם לה את הכתובה? היא כיום מודה ברומן אך מתנגדת בכל תוקף לכך שהיה סקס או מגע מיני (אני נוטה להאמין לכך) ואומרת שהכל התרחש כתוצאה מבעיות בינינו 2. אם היא זו שרוצה להתגרש ואני לא מסכים - והיא זו שבעצם הולכת ומגישה תביעת גירושין (משנה איפה??) אז היא זכאית לכתובה? 3. אני הגעתי לנישואים עם תיק מניות, רכב וכסף (הכל סביב 150K) - נשואים שנתיים ללא ילדים ויש לנו חשבון משותף היא זכאית לחצי מהכל?

עורך דין יעקב בלס

שלום אריק. זה לא משנה מי מגיש את התביעה אתה או אשתך לכאורה לפי מה שתארת אשתך לא זכאית לקבל את כתובתה. בנוגע לכל הכספים שחסכת כולל הזכויות מגיע לאשתך מחצית.

אריק

ועוד משהו קטן אם אני מחר מחליט שאני לא מצליח להתמודד עם הבגידה, אפילו שהלכנו לטיפול וכל הקשר ניצל ביוזמתי יש "חוק התיישנות" לדברים כאלה? המכתב בן 4 חודשים היום... אז במקרה והוא מספק בכדי להוכיח בגידה (אישתי מודה לחלוטין שהיתה בקשר עם אותו בחור, אך שולללת מכל וכל מגע מיני) עד מתי אני יכול "לעשות בו שימוש" כדי שבמקרה של גירושין לא אצטרך לשלם לה ץ תודה רבה

עורך דין יעקב בלס

שלום אריק. אתה חייב להשתמש במכתב במסגרת תביעה לגירושין שעליך להגיש בהקדם שכן אם יעבור זמן ראיה זו יכולה להיות מינורית וזה יראה שמחלת לה וויתרת על טענותיך ולכן עליך להגיש תביעה לגירושין בהקדם באם הנך חפץ להשתמש במכתב שיש בידך.

אריק

עו"ד בלס שלום תוכל להגדיר מסגרת זמן (פחות או יותר...) ? את המכתב מצאתי לפני 4 חודשים - הוא יכול להיות תקף עד שנה בערך? הרי לתקן נישואים, ללכת לטיפול זוגי, לנסות להתגבר על משבר אמון לא לוקח יום או חודש..... חצי שנה? שנה מהבגידה זה עדיין יתפוס?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין