לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבא

אמנת האג , חטיפת ילדים, סכסוך בין הורים

מקרה דיי סבוך שלא הצלחתי למצוא עליו תשובה ברורה: אשתי ואני בטיפול זוגי מזה זמן רב ללא התקדמות ואפילו החמרה. הודעתי לה שאני מעוניין בפרידה (לא בגירושין). החשש שלי שיש לה נסיעה מתוכננת עם הילדים לארה"ב. הילדים והיא בעלי אזרחות אמריקאית וישראלית. הילדים נולדו בישראל, כולם קטינים. התחתנו בישראל כדת משה בישראל אבל גם נרשמנו לנישואין בארה"ב (אני יודע - מעשה מטומטם מצידי אבל אז לא חשבתי על זה). לי יש אזרחות ישראלית בלבד. החשש שלי שהיא אולי תחליט לחטוף את הילדים לשם ולא לחזור (בבסיס הוויכוח שלנו נמצאת ההשאלה היכן לגור והחא חלק מהסכסוך המתמשך ומכאן החשש). קראשתי שישראל חתומה על אמנת האג שלפי הבנתי אמורה להגן עליי במקרה נוראי כזה (גם ארה"ב חתומה ?) אבל אני חושש שאולי מפאת העובדה שהם בעלי אזרחות אמריקאית הם יקבלו הגנה רבה יותר ע"י ארה"C ותהיה לי בעיה. ברור לי שהוצאת צו עיכוב יציאה מן הארץ הוא הפתרון "הפשוט", אבל זה לא פשוט כיוון שביצוע דבר כזה יש בחובו "הכרזת מלחמה" ואני חושש שיהיה לזה השלכות אחרות של הסלמה בסכסוך שאני באמת מנסה לגשר עליו. מה עושים? האם האמנה "מכסה" אותי למקרה שלחטיפה ? האם בכלל זה מוגדר "חטיפה" במקרה שהם אזרחי המדינה שאליה חוטפים (בפוטנציה) ? איך להגן על עצמי וילדיי מבלי שהיא תדע שנקטתי צעד אי אמון כזה בה והאם זה בכלל אפשרי ?

עורך דין יעקב בלס

שלום. הדרךמהיחידה היא להוציא צו עיכוב יציאה מן הארץ כנגד הקטינים וזאת מאחר ואם הילדים יוברחו לארצות הברית על ידי אשתך ההליך המשפטי על מנת להחזירם הוא הליך קשה מאוד שלוקח הרבה זמן והוא יערך בארצות הברית. אם הילדים הם אזרחי ארצות הברית אז השופט האמרקאי שידון יקח זאת בחשבון מול הזמן שהקטינים חיו בארץ ולכן אין לכך תשובה חד משמעית.  

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין