מס הכנסה על העברת מחצית משכר עבודה מחו"ל
שלום רב אני עושה רילוקשיין למשך שנה לאפריקה. במסגרת השנה הזאת אני בחל"ת. מחצית מהשכר אני מעוניינת להעביר לחסכון בארץ ומחצית מהשכר החודשי אני אתקיים איתו שם. האם עליי לשלם מס הכנסה על כל הסכום או על חלק מהסכום או בכלל לא צריכה לשלם מס הכנסה מאחר ואני בחל"ת?
שלום שיר, התשובה לשאלתך תלויה בשאלה באיזו מדינה באפריקה תשהי (כלומר אם יש בינה לבין ישראל אמנה למניעת כפל מס), בסוג העבודה ואפילו במועדים (שכן עשויה להיות חשיבות לשאלה אם תיעדרי מהארץ 183 ימים או יותר במשך שנה קלנדרית אחת).
שלום רב בהמשך לתגובתך יש לי מספר הבהרות. אני לא עתידה לשלם מס במדינה בה אני אעבוד ובמהלך אותה שנה אני אהיה מרבית השנה באפריקה אמנם אני אחזור לחופשה בארץ אולם אני אהיה יותר מ 183 יום בחול. אני הולכת לעבוד במקצועות הרפואה שם- בבית חולים. אודה לך אם תוכל להעיר את עיניי ולהגיד לי מה עליי לעשות לגבי מס הכנסה האם יש לי פטור או לא? ואיך אני מסדירה את הנושא תודה רבה על עזרתך.
שלום שיר, לא ניתן לענות לך, מעבר לתשובה המאוד כללית שנתתי, ללא כל הנתונים. את זקוקה לייעוץ פרטני, ואם יש לך קשר עם רואה חשבון או יועץ מס שמכין את הדוחות השנתיים שלך - סביר שהוא יוכל לענות לך.
שאלות נפוצות:
יואב שיינגורטן
יואב שיינגורטן