תביעה על הונאה באינטרנט
שלום, לפני כמה שנים הייתי קורבן להונאה באינטרנט, אשר עלתה לי ביותר מ-10,000 ש"ח. האדם שהונה אותי נמצא במחשב שכנראה ממוקם בחוץ לארץ (לא יודע אם זה משנה). בהנחה שיש לי התיעוד של כל האימיילים שההתכתבויות ביני לבין בצד השני, האם יש אפשרות לתבוע אותו? תודה, איתן
איתן, שלום רב, בעקרון, אם יש לך תיעוד על הונאה שנפלת לה קרבן אתה יכול לתבוע. הבעיה שלך היא מעשית: כדי לתבוע אתה צריך לדעת מי הוא הנתבע (שם וכתובת) כדי שתוכל למסור לו את כתב התביעה (ובמקרה שתזכה, גם לגבות את המגיע לך); אם הוא מחוץ לישראל – תצטרך לקבל מבית המשפט הישראלי (אליו תגיש את התביעה) רשות למסור אותה לנתבע מחוץ לישראל, ואם תקבל רשות כזו תצטרך לתרגם אותה ולמסור לו במקום מושבו. גם אם תזכה במשפט – על מנת לגבות מנתבע שאינו בישראל תצטרך לפנות לבית משפט במקום מושבו בהליך של "אכיפת פסק חוץ" (פסק הדין הישראלי). בהנחה שהנתבע אינו בישראל כנראה שעלות ההליכים גבוהה מידי ביחס לגובה התביעה. אם הנתבע בישראל זה יותר מעשי, ואתה יכול לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות. שים לב לנושא ההתיישנות: תקופת ההתיישנות לתביעות בארץ היא 7 שנים.
שלום יואב אני נפלתי עם עוד אלפי ישראלים לפני קצת יותר מחצי שנה בפרוייקט בינלאומי בשם "קיירוס - Kairos" נפלתי מאוד חזק בסכום של עשרות אלפי שקלים. יכול להיות בטח שמעת על הפרויקט שאני מדבר עליו. רציתי לשאול האם יש איזושהי דרך להחזיר את הכסף שהשקעתי או חלקו לפחות ? תודה מראש על תשובתך !
שאלות נפוצות:
יואב שיינגורטן
יואב שיינגורטן