לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
תמיר

דרישה לתשלום חוב מחברה מחו"ל

שלום, אנסה לתמצת, שכרתי רכב במדינה מערב אירופאית, תוך כדי שימוש רגיל בכביש סטנדרטי אירע פיצוץ\תקר רציני בצמיג. בתכלס "הלך" הצמיג. חוזה השכירות הסטנדרטי כלל סעיף ביטוח ביטול השתתפות עצמית. החברה גבתה (אוטומטית ללא הסכמתי כמובן) הוצאות ועלות צמיג בסך בערך 300 יורו מערבון כרטיס האשראי שהעברתי בעת ששכרתי את הרכב. פניתי לשירות הלקוחות שלהם, לא התיחסו אלי וכמו כן טענו שצמיג לא כלול בביטוח. פניתי לחברת האשראי בארץ ופתחתי מחלוקת, העברתי ניירת ואת טענותי, גם החברה מחו"ל כניראה העבירה טענותיה (לדעתי הטיפול מיתבצע במאסטרכארד העולמית ולא בארץ כי העדיפו שאכתוב באנגלית), ולהפתעתי הוחלט לזכות אותי, קיבלתי החזר מחברת האשראי. אבל כעת החברה מחו"ל מתחילה לרדוף אחרי במיכתבים (בדואר רגיל) שאני חייב להם כסף, ואף כניראה העבירו את התיק שלי לטיפול מישפטי. מה עלול לקרות אם אני מתעלם מהם? איזה סנקציות\ פעולות הם יכולים לנקוט? (הסכום המקורי כ 300 יורו) בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

תמיר, שלום רב, בעקרון הם יכולים להגיש נגדך תביעה לבית משפט, אולם ההוצאות שלהם יהיו גדולות ביחס לתביעה: אם הם יגישו את התביעה במדינה שלהם הם יצטרכו לתרגם אותה ולמסור אותה לך בארץ, וזה עולה כסף, וכמובן שאם הם יגישו בארץ יהיו להם הוצאות נוספות. לכן לא סביר שהם יגישו תביעה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משפט בינלאומי