דוד כהן

האם ניתן לעקל חשבון שנמצא אצל ברוקר אמריקאי? Charles SCHWAB

שלום, האם ניתן לעקל על ידי אדם פרטי או רשות המס כספים בחשבון ברוקר בארה"ב? יש לי מעל 1 מיליון דולר בחשבון ברוקר אמריקאי אני אמור להתחתן ואני לא יודע מה יהיה בעתיד ואני רוצה לוודא שלא נוגעים לי בכסף הזה. זה החלק על האדם הפרטי. בנוסף אני יודע שלפעמים יכול להיות אי הסכמות עם מס הכנסה על כמות המיסים שצריך לשלם, אני תושב ישראל, ורציתי לדעת האם הם יכולים לגעת בכסף הזה שנמצא ב-Charles SCHWAB בארה"ב או בחשבונות ברוקרים אחרים. האם יש הבדל האם הברוקר שלי הוא מארה"ב או מסינגפור מבחינת התשובה לשאלות הללו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

דוד, שלום רב, התשובה לשאלתך היא כי אם אתה חייב כסף למישהו (אדם פרטי או רשויות המדינה) יש אפשרות לעקל נכסים שיש לך בחו"ל. אמנם זה כרוך בהליכים משפטיים במדינה בה נמצאים הנכסים – אבל זה אפשרי. אם יש חשד להלבנת הון יש אפשרות להקפאת הנכסים בחו"ל בהליכים מהירים.