לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אניה

העברת ארנונה על שם השוכר

שלום רב לך ובוקר טוב, אני שוכרת דירה כבר כ-3 שנים. בעל הדירה - המשכיר מסרב בכל תוקף מסיבות לא ברורות שלא להעביר את שם הארנונה על שמי ואף הוסיף משפט בחוזה השכירות כי "מוסכם שהארנונה תישאר על שם המשכיר". אציין כי אני נושאת כבר כ-3 שנים בתשלום אגרת הארנונה ולא פיגרתי בתשלום אף לא פעם אחת. כיום, הפכתי לגרושה - אם חד הורית ועימי בדירה גר בני בן החמש. ניסיתי לדבר עם המשכיר בעניין ההנחה שאני אמורה לקבל כאם חד הורית בתשלום הארנונה (20%) אך בתנאי שהיא תהיה רשומה על שמי, אך המשכיר מתנגד להעברה. פניתי עירייה והבנתי כי המשכיר נהג שלא כחוק וזאת לפי סעיף 326 לפקודת העירייה כי מחובתו להעביר את הארנונה על שם המשכיר... נשאלת השאלה אם אבצע את ההעברה בכל זאת, כדי לקבל את ההנחה המובקשת, האם המשכיר יכול לתבוע אותי כך או אחרת בגלל שבחוזה השכירות כתוב שהארנונה תישאר על שמו ?? אודה להתייחסותך המהירה. תודה רבה

רועי בלסיאנו, עו"ד

שלום רב, בכדי להשיב ביסודיות לשאלתך יש לעיין בהסכם השכירות בין הצדדים. באופן כללי יכול ושלמשכיר תהיה זכות לתבוע אותך בשל "הפרת הסכם" בכך שביצעת שינוי מחזיק בעירייה ואולם תוכלי להעלות טענת הגנה ולפיה לאור התנהלותו וסירובו לבצע שינוי המחזיק בעירייה הרי שנמנע ממך לקבל את ההנחות המגיעות לך על פי דין. בכל מקרה הייתי ממליץ לך לקבל יעוץ משפטי בנושא. בברכה, רועי בלסיאנו, עו"ד.

אניה

תודה. האם אני יכולה לקבל ייעוץ באמצעותך ? במה זה כרוך ?

ארנונה

אנא צרי עימי קשר טלפוני

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה