שינוי סיווג משרדים למגורים
שלום רב. הנני שוכר משרדים ומשמש בהם כמגורים מזה שנה וחצי בעת כניסתי למקום ניגשתי לעירייה מאחר והנני חייל ופטור מתשלום ארנונה ע״מ לעדכן זאת בעירייה מסרו לי כי המבנה משמש כעסק ולכן לא ניצן להעביר על שמי/לקבל את ההנחה ומסרו לי כי יגיע פקח מטעמם תוך 3 ימים לבדיקה האם אכן המקום משמש למגורים לאחר כשבועיים שהפקח לא הגיע שלחנו מכתב ודרשנו שיטפלו בזה כך לאחר כל תקופה שבהו והזכרנו שיש לשנות את הסיווג בהתאם רק לפני כחודש התקבל האישור ממחלקת הנדסה ע״כ שהמקום משמש כמגורים אגף הגביה מצידו טוען כי הוא מקבל את האישור חלקי ( ז״א רק מתחילת השנה הנוכחית) ואגף הנדסה טוען כי האישור הינו ממועד הבקשה ( שנה אחורה) בין כך ובין כך אגף הגביה הוציא עיקול בעניין על החשבון רציתי לדעת האם ההתנהלות תקינה במצב זה והאם ישנה עילה לתביעה תודה
שלום רב התנהלות העירייה לכאורה אינה תקינה ולאחר שהודו בטעותם יש לבקשם להחיל הסיווג הנכון החל מיום החזקה. לשם כך יש להתייעץ עם עו"ד. בברכה, רועי בלסיאנו עו"ד.
רפאל שלום, לכאורה מדובר בהתנהלות שאינה תקינה וככל שלא קיבלת זיכוי החל מיום תחילת החזקה בנכס - המלצתי הינה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בנושא לרבות לעניין הפטור המגיע לך וכן לעניין הטלת העיקולים על ידי העירייה. בברכה, רועי בלסיאנו, עו"ד.
אני מעוניין לקבל ייעוץ