חיוב ארנונה על מחסן גינה
שלום ! אני גרה במועצה אזורית והם מחייבים אותי בארנונה על מחסן גינה מפלסטיק שמשמש אך ורק לאחסון לפי חיוב ארנונה של מגורים. הם טוענים שזה חלק מהמגורים. אציין כי המחסן במרחק מקירות הבית ולא צמוד אליו. האם זה חוקי? במועצות אחרות יש סיווג למחסן גינה והם מחייבים מחסנים בתעריף הרבה יותר נמוך
הכלל הוא שארנונה מוטלת על בניין ועל קרקע. המחלוקת בשאלה מהו "בניין" היא מקדמת דנא ובתי המשפט הרחיבו לא אחת את הפרשנות למושג זה בכדי שתתאפשר הטלת חיוב. לגבי מחסן גינה "כתר" אין הכרעה בדין וזה נתון לשיקול דעתה של הרשות (ואין זה אומר שהוא תמיד נכון ועומדת לך האפשרות להגיש השגה וערר). לגבי רשויות אחרות, לא ניתן להשליך מתעירפי רשות אחת לגבי אחרת
בהמשך לשאלה האמורה כאן - אני שוכר דירה, ובצמוד אליה יש מחסן מפלסטיק אשר שייך לדיירים הקודמים. סיכמתי בעל פה עם בעל המחסן שגם אני אוכל להשתמש במחסן, כל עוד נותר מקום. לאחרונה החלה הרשות לחייב אותי על המחסן (כולל חיוב רטרואקטיבי של שנה וחצי). בדקתי בצו הארנונה של המועצה האזורית שלי לשנת 2016, ואין שם כל התייחסות להגדרה של מחסן (ההתייחסות היחידה היא בתוך הסעיף של משק חקלאי). האם לאור האמור יכולה הרשות לגבות ארנונה על מחסנים על אף שהיא לא ציינה זאת בצו? האם העובדה שהמחסן אינו שייך לי עשויה לפטור ממני את הארנונה? אם כן, האם הוא יוטל על בעליו האמיתיים של המחסן?