לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלכסנדרה

מכתב אזהרה מעו"ד

אני גרתי מקודם בכרמיאל. ב/10/12/2010 עזבתי ועברתי לבאר שבע. כשעמדתי לצאת מדירתי השכורה בכרמיאל-הסדרתי תשלום לתאגיד מים עין כרמים והעברתי בעלות. כעבור 3 שנים אני מקבלת מכתב מעין כרמים שקיים חוב בסך 306.40ש"ח. (על שתי חשבונות שלא שילמתי בדצמבר 2009 -37 ש"ח ובאפריל 2010- 58ש"ח +עמלה). עד דצמבר 2010 כשעזבתי את הדירה בכרמיאל אלי הביתה לא הגיעה שום מכתב התראה. אחרת היתי משלמת-זה סכומים מצחיקים. ניסיתי לברר, להתלונן לפניות הציבור( כי עברו 3 שנים וגם למה לא הגישו לי שיש חוב בעט אזיבת דירה והסדר תשלום אחרון?) של עין כרמים אך דבר לא עזר ונאלצתי לשלם. קודם כל המכתב הודפס ב-18/02/2013 ונשלח מחיפה ב-19/02/2013 עם דרישת תשלום עד 22/02/2013 (כש22/02 היה יום שישי). היום אני לא זוכרת מתי בדיוק קיבלתי מכתב זה ובדואר אומרים לי שכבר לא ניתן לדעת. על מעתפה לא רשום תאריך מתי זה התקבל בדואר. שילמתי את הסכום במלאו ב-2/05/2013. זאת אומרת חודשיים אחרי זה. בעין כרמים עומרים שהם העבירו לטיפול עו"ד ב-19/03/2013. עו"ד לא שלח לי שום מכתב הזהרה כך שלי רק שילשום(16/03/2014) במיקרה נודע שיש תיק. אחרי ששילמתי ב-02/05/2013 תאגיד המים עין כרמים לא העביר לעו"ד הודעה ששילמתי מיד,אלא רק באוקטובר,5.5 חודשים אחרי תשלום שלי. עו"ד העביר תיק להוצאה לפועל. בהוצאה לפועל שלחו מכתב הזהרה אלי ב9/09/2013. ויש אצלם אישור מסירה.יותר נכון שסירבתי לקבל. אני בחיים לא ראיתי מכתב זה וגם לא חתמתי ולא סירבתי לקבל (למה לסרב?מה,אתה יודע מה בדיוק שולחים לך בדואר רשום? אני מזמינה הרבה דברים מהאינטרנט שמגיעים בדואר רשום). היום התקשרתי להוצאה לפועל ושאלתי לאיזה כתובת נשלח המכתב. אמרו לי שלכתובת של כרמיאל(הישנה שלי). זה דבר אחד. דבר שני-אמרו לי שעו"ד לא צירף לתיק שהעביר לה.לפועל את העיתק של מכתב הזהרה שתוען ששלח לי. דבר שלישי -עו"ד לא הודיע את הוצאה לפועל שבעין כרמים התקבל תשלום חוב.. דבר רביעי- עו"ד תוען ששלח אלי את המכתב הזה,אך בדואר רגיל. האם הוא יכול לשלוח בדואר רגיל? האם הוא לא חייב לשלוח בדואר רשום? בסופו של דבר בפברואר עשו לי עיקול פקדון בבנק. בנק גם לא אמר לי שום דבר, אמר שהייתי צריכה לבדוק את זה באתר אינטרנט שלהם בתיבת דואר שם. כאשר אני בכלל לא יודעת מה זה והיתי בטוחה שכשאני ביקשתי להיות "ירוקה" ולא לשלוח מכתבים מנייר בדואר רגיל אלא לשלוח במאייל-לא ידעתי שהם מתכונים דואר אצלם באתר בנק. נודע לי במקרה כשניסיתי לתת הוראה להעביר 1500 ש"ח לעו"ש. אז מה עושים? האם עו"ד יכול לשלוח בדואר רגיל?

עו"ד ירון נדם

קצת ארוך בשביל הודעה בפורום ואודה באם תמקדי את השאלה שלך

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה