בניה לא חוקית ,דינה לגבית ארנונה
לפני כ 5 שנים בניתי בניה לא חוקית ולפני שנה שכני הלשין עלי על כך לעירייה וכעת הנושא בטיפול משפטי מה שקרה בינתים שמידית התחילו לחייב אותי ארנונה על המבנה הבנתי לאחר בירורים שהחוק לצידים ואין הבדל בין מתן היתר בניה לגבית ארנונה אך כאן קורה דבר מוזר ששכני שבנה 40 מ"ר בחצר {אותו אחד שהלשין עלי ,ובעקבות כך הלשנתי עליו חזרה }אז לא רק שמחלקת הפיקוח מיתעלמת מתלונותי על עצם הבניה גם מחלקת ארנונה מיתעלמת ולא מחייבת אותו ארנונה בכלל , - השאלה שלי האם תשלום ארנונה קשור בעקיפין גם אלי כדייר או שהערייה איננה אמורה להתיחס לתלונה שלי על אי תשלום ארנונה של שכני בבנין ? {סליחה שכאילו נראה שאני רוצה לעשות צרות לשכן פשוט זה שכן שיש לו קשרים בעירייה והוא לא מפחד להתלוננן עלי ולהצר את צעדי כי לו הם לא עושים כלום}
כפי שעולה מתוכן הודעתך וככל וכך הם פני הדברים, אכן קיימת לכאורה אכיפה סלקטיבית האסורה על פי דין. אני מציע שתפנה בעניין ליוץ המשפטי של העירייה וכן למבקר העירייה וספק אם יתעלמו מכך. אתה יכול גם לפעול בהליכים משפטיים אך אלו כרוכים כמובן בעלויות והוצאות.
תודה על תגובתך המהירה . האם במידה והם יתעלמו הם עוברים איזו שהיא עברה על החוק או שזוהי זכותם ורק תביעה משפטית מצידי תועיל או גם פניה לממונה עליהם קרי משרד הפנים./משרד מבקר המדינה /פרקליטות המדינה
יותר עניין של מנהל תקין. הליכים משפטיים צריך לבסס וזה לא פשוט.
שאלות נפוצות:
עופר גרינפלד