לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלי

פנסיונר

יש לי נכות 66 אחוז. מלפני הכניסה לגיל פנסיה. אני מקבל קצבת זקנה. ופנסיה קטנה. לא קצבת נכות. אני בפועל נכה אחרי שבץ ומחלות כרוניות. האם כדי לקבל הנחה של נכה בארנונה אני צריך לעשות וערה רפואית כדי לעלות את אחוזי הנכות רק בשביל זיכוי בארנונה . שמתחיל ב80 אחוז נכות.?! הסבירו לי שכיוון שלא עשיתי נכות לפני הפנסיה אז לא אקבל עכשיו קצבת נכות רק זקנה. אבל ניתן לעשות ועדה לצורך הנחות בארנונה ועוד. האם זה נכון?

עו"ד אוהד כרמי ממשרד עו"ד בן אליעזר ושות'

תקנה 2 לתקנות ההנחות קובעת כי נכה אשר טרם קבלת קיצבת הזיקנה נקבעה לו לצמיתות דרגת אי- כושר השתכרות בשיעור של 75% ומעלה על-פי סעיף 127לו לחוק הביטוח - הנחה שאינה עולה על 80 אחוזים; תקנה 3 קובעת כי נכה אשר דרגת נכותו הרפואית המוכחת על פי כל דין היא בשיעור 90 אחוזים ומעלה, או מי שטרם קבלת קצבת הזקנה נקבעה לו נכות כאמור – הנחה שאינה עולה על 40 אחוזים; בשני המקרים הדגש הוא בטרם קבלת קצבה זקנה בסמכות ועדת הנחות ליתן הנחה עד 70% בשני מקרים: מי שנגרמו לו הוצאות חריגות גבוהות במיוחד בשל טיפול רפואי חד-פעמי או מתמשך, שלו או של בן משפחת או מי שקרה לו אירוע אשר הביא להרעה משמעותית בלתי צפויה במצבו החומרי עם זאת אם תפנה לועדה בבטיוח לאומי להגדלת או שינוי הנכות למפרע יתכן ותוכל לפנות לועדה למחיקת חובות בעירייה ולבקש את ההנחה שמגיעה לך למפרע בברכת שנה טובה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה