ארנונה
שלום. אני בעל דירה בתל אביב. רציתי להכניס לדירה שלי כי יש מספיק מקום ואני צריך שותפים. כשהכנסתי שותף לדירה . נאמר לי מאגף ארנונה שאני כבעל דירה לא יכול להיות שותף בדירה עם שותפים. וכי עליי לגור במקום אחר על מנת לעשות זאת. ואז אוכל להכניס כמה שותפים שארצה לדירה. נקיטת עמדה זו מצד העירייה מונעת ממני להכניס שותפים לארנונה . ומונעת מהשותפים להוציא תו חניה לאזור מגוריי . שכן בלי תו חניה אי אפשר להחנות באף מקום ומאלצת את מי שרוצה לגור בדירה שלי לחיות בלי רכב. דבר שאיננו נראה לי הגיוני ומעשי ומונע ממני להשכיר את הדירה שלי ומונעת ממני שכר דירה . האם לעיריית תא יש זכות לפעול ככה? ועל איזה חוק או פסק דין היא מתבססת. בתודה
אחלק את תשובתי לשניים - לעניין הכנסת שותפים לדירה: אגף הארנונה אינו מוסמך לאשר או למנוע ממך הכנסת שותפים. לגבי הזכות לעשות זאת על פניו נראה לי כי אין מניעה אף כי זה אינו תחום מומחיותי. לגבי רישום השותפים בארנונה, מיד עם עריכת הסכם שכירות עם השותפים אתה תהיה רשאי לבקש מהעירייה הוספת שמם לחשבון הארנונה כמחזיקים נוספים (ולא סדרך של פיצול החיוב לשלושה למשל). למנהל הארנונה אין שיקול דעת והוא יהיה חייב לרשום אותם כמחזיקים נוספים יחד איתך (יתכן והוא ידרוש לערוך ביקורת בנכס בכדי להתרשם שאין מדובר בפעולה מלאכותית)
שאלות נפוצות:
עופר גרינפלד