לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבנר

תוספת שטח למדידת ארנונה

מעל חזית חנותי יש גגון בטון שקיים מיום הקמת הבניין כ-30 שנה. עד היום לא חוייבתי על זה בארנונה אבל לפתע לאחר מדידה בבניין כולו הוסיפו לי לחיוב את שטח הגגון כולו כ-13 מ"ר שזה עוד 4000 ₪ לשנה תוספת לחשבון. השטח שבחזית חנותי הוא שטח משותף לכל הבניין ולא במדרכה הציבורית והגגון לא רשום על שמי או ע"ש מישהו ,אך אני כמובן נהנה מצלו ומניח סחורה מתחתיו. האם זה חוקי לחייב אותי בכך ? לטענת העירייה כל שטח שמשתמשים בו מחוייב . דבר נוסף, האם לעירייה מותר לגבות ארנונה עבור שנים אחורנית בגין טעות בסיווג העסק שנרשם תמיד כמלאכה והיה בעצם חנות רגילה ?

עו"ד ירון נדם

לעניין הגגון, על פי הדין כל שטח בשימוש, חייב בארנונה גם אם מדובר בשטח בציבורי (למשל בית קפה שמוציא שולחנות לרחוב). ככל ולא תציב שם סחורה העירייה לא תוכל לדרוש חיוב (לכל היותר חלקה היחסי של החנות בכל שטח הבניין). לגבי חיוב רטרואקטיבי, יש להבחין בין כזה שנדרש מתחילת שנת הכספים לבין זה בגין שנים קודמות. המחלוקת העיקרית היא בגין שנים קודמות ויש לבדוק מה הסיבה לחיוב החסר (טעות של העירייה, דיווח מטעה וכו') וכן את תום הלב של הנישום האם ידע שהוא משלם ארנונה שגויה ולא פעל לתיקון הטעות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה