לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דפנה

עבודה זמנית זכויות במהלך ההריון

שלום רב. אני מועסקת כרגע בעבודה זמנית. בהתחלה כבר צינו פבני כי המשרה לא תיהיה קבועה ותיהיה זמנית בלבד. לאחר זמן מה קיבלתי הארכה לחודשיים. ואז שוב הארכה לחודש נוסף. כעת אני סהכ במקום העבודה חצי שנה וגיליתי שאני בהריון. אולי תיהיה לי הארכה נוספת לחודש נוסף ואולי מעבר ( תמיד מודיעים לי על הארכה זמן קצר מאוד לקראת סיום החוזה). אינני מצפה מהמעסיק שלי דבר מאחר ואני יודעת שלתפקיד זמני אין זכויות. אך אשמח לדעת האם יש לי זכויות כלשהן במקום עבודתי כעובדת זמנית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

מאחר ואת מועסקת כבר למעלה משנה אזי לא ניתן יהיה לסיים את העסקתך ללא קבלת היתר ממשרד הכלכלה. אצל עובדות זמניות יש זכויות (הגנה מפני פיטורים) לאחר שנה. אני מציעה שלא לספר על ההיריון כל עוד את לא חייבת, אלא להמתין שיציעו לך חידוש של החוזה, ורק אם יגידו שלא מציעים לך חידוש אז לספר שאת בהיריון ושלמעשה חייבים לחדש לך את החוזה או לבקש ולקבל היתר לפיטורייך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לעובדת זמנית, בשונה מעובדת שנשכרה למשרה קבועה (בלתי קצובה), אין הגנה מפני פיטורים אחרי חצי שנה אלא רק אחרי שנה. כך שגם אם את בהיריון וטרם חלפה שנה, ניתן לסיים את העסקתך ללא צורך בהיתר ממשרד הכלכלה.

חני

שלום, אני עובדת זמנית ב60 אחוז משרה בחברה פרטית. לאחרונה גיליתי שאני בהריון ותום תקופת החוזה שלי הוא עוד חודשיים. עוד שבועיים אעבוד כבר שנה בחברה, כך שבתום תקופת החוזה אהיה במקום העבודה כבר יותר משנה וחודש. חשוב לי לציין שאני לא יודעת אם יאריכו לי חוזה כי בכל פעם שהאריכו לי (הוארך כבר 4 פעמים בעבר) זה היה בהודעה ממש בפרק זמן קצר לפני תום תקופת החוזה הזמני. מה מומלץ לי לעשות? האם לספר למעסיק שלי שאני בהריון? האם לחכות ולראות אם מציעים לי הארכת חוזה? האם בכל מקרה למעסיק שלי את חובה להמשיך את עבודתי?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות נשים בעבודה