לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לי

מחירת חתימת שכן על גרמושקה בטיפקס...

שלום רב, אנחנו 12 דיירים בבנין, אני גרה בקומה האחרונה וברצוני לבנות חדר על הגג ע"פ תב"ע של העירייה. כעת אני נמצאת בעיצומה של החתמת השכנים ( לא קל !) בינתיים יש לי 6 חתימות, כולל אני ולצערי, לא עשיתי ש.ב. ונתתי לאחד השכנים שנתן הסכמתו וחתם - לבטל את חתימתו והוא אילץ אותי למחוק בטיפקס, כך שאלמלא הוא כבר היה לי 7 חתימות והיו חסרות לי רק עוד שתיים. שאלותיי הן: אחת, האם אפשר להחשיב אותו כ"מסכים עקרונית"? כי הבנתי שאסור למחוק על גרמושקה וכי נותן ההסכמה אינו יכול לחזור בו ( ע"פ מאמרים שקראתי בנושא), שנית, במידה ולא אוכל לקבל עוד חתימות כי השכנים כבר עושים עלינו עליהום בגלל צרות עין, כיצד בכ"ז אוכל להגיש את הגרמושקה ולקבל אישור בניה? אגב, אנחנו הצענו לשפץ את הלובי וליקויים בקצוות הבניין (בנין בן 30 שנה). אודה על תשובה מהירה.

עו"ד עמנואל סולומונוב

לי שלום, הגג הוא רכוש משותף וזכותו של כל דייר לא להסכים לבניה על הגג. גם אם הועדה המקומית תאשר בניה כזו, הרי כל שכן שילך לביהמ"ש יצליח לבטל האישור.

אמיר

האם גם שכן שחתם על הרמושקא או על מסמך חיצוני שקיבל תמורה ומסכים הוא לבניה יכול ללכת אחרי חתימתו לבית משפט ? ובית המשפט יבטל את האישור? אם התשובה היא כן אז מה התועלת החוקית בעצם בחתימה על הגרמושקא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה