חריגות בניה שהעיריה מתעלמת לחלוטין
יש בבניני חריגות בניה שחרף כל התלונות בכתב!! שנמסרו לרשות העירונית .למחלקת הפיקוח .למהנדס העיר . לתובע העירוני.למשרד ראש העיר פשוט יש התעלמות מוחלטת!! אני יודע שיש באפשרותי לפנות או לבית משפט/למפקח על הבתים המשותפים /למשרד מבקר המדינה רק השאלה למי יש אחריות אישית!! שאני יכל לאיים עליו בתביעה אישית או שבעצם על עובד עריה אין לו ום אחריות אישית על הנ"ל ורק הערייה כגוף ציבורי אותה אני תובע תודה רבה אבי
אבי שלום, יש להגיש עתירה מנהלית כנגד הועדה המקומית לתכנון ועיריה באשר לשאלת האחריות האישית מבלי לדעת את פרטי התיק על בורים לא ניתן להשיב על שאלתך.
מה זה עתירה מינהלית ואיפה אני מגיש אותה ? לגבי האחריות האישית השאלה מי אחראי ברשות המקומית על פעילותו התקינה של המפקח על הבניה והאם בתור עובד ציבור יש לו חסינות או במידה ושלחתי לו תלונה הוא לא מטפל כעבור מספר שבועות מסוים {שאנני יודע כמה } אז הדבר גובל בפשיעה ומעילה בתפקידו כאיש ציבור
אבי,תלונות בגין חריגות בניה מופנות אך ורק לגוף האוכף שהוא מחלקת פיקוח על הבניה ומשם חומר הראיות מועבר למחלקת התביעה העירונית, לעניין חוסר ההתייחסות זו הבירוקרטיה הפנימית,אין כאן אחריות אישית מאף גורם,אתה פשוט צריך לפנות ישירות למחלקת הפיקוח.
לרונן היקר פניתי בכתב למחלקת הפיקוח .. למנהל מחלקת הפיקוח ... ומעליהם לממונים עליהם למשרד ראש העיר כעת היתה השאלה האם אין שום דרך למונע התעלמות מעובדי העירייה עי תביעה אישית או איום על תביעה אזרחית כלפי אי מי או שהם חסינים ההגיון אומר שאיש ציבור צריך לקחת אחריות על מעשין השאלה בנושא הזה מי הוא אותו אדם בעיריה???
הפרוצדורה שהצעתי לך היא הדרך המקובלת לעבירות בניה בהקשר לתלונות האזרח,עובדי עירייה כעובדי מדינה "מחוסנים" לתביעות במסגרת עבודתם למעט מחדל אישי הגובל בפלילים כנגד אזרח,המקרה שלך מחייב פניה אישית למפקח על הבניה אם לא,תפנה למחלקת תיאום ובקרה או למהנדס וועדה בטענה שתלונותיך אינם מתקבלות, אגב אני משפטן.
שלום רונן ! דבר ראשון קבל התנצלותי על שכאילו זילזלתי בך רק פשוט מיזה שכתבת לי ללכת למחלקת הפיקוח וזה כבר כתבתי ששעיתי לכן אמרתי שאני רוצה יעוץ מעעו"ד בנוסף זה דבר שאני לא מבין האם יש לעובד מדינה חסינות אם אני יכול להוכיח שהוא לא מיתיחס ביודעין לתלונה שאני מגיש שבתחום אחריותו ??? מה זה מחלקת תאום ובקרה ? ומי הכוונה מהנדס הווועדה איזו וועדה כוונתך תודה אבי
אם אתה משפטן או מבין בהליך חוקי להתיעץ איתך אני יודע שאם הייתי לוקח עו"ד הדבר היה מסתדר במהרה כי מה לעשות הרשויות מפחדות מעורכי דין אבל מהאזרח הפשוט הן מלגלגות עליו אך פשוט אין באפשרותי לשלם לעו"ד מסיבות שאין כאן המקום לפרטן.. וכאן בטוח שאני שאני פה של הרבה אנשים במדינה שהם מודים לעו"ד לומונוסוב על החסד שהוא עושה שהוא מיעץ להם בפורום על חשבון זמנו האישי
חשוב לי לציין שלכאורה על מה ולמה אני זקוק שהרשות העירונית תקשיב לתלונתי זה לא בגלל שאני עם עין רעה ורוצה להציק לשכני וכדומה .. אדרבה בעבר פירגנתי לו בהרבה מובנים אבל לאחר שהוא גרם לי הפסדים ןממשיך לגרום לי הפסדים מתוך ידיעה שהרשויות לצידו והוא יוכל לעשות ככל העולה על רוחו ולהמשיך להזיק אותי לא נותרה לי שום ברירה אלא לנקוט בדרך הזאת
חשוב לי לציין שלכאורה על מה ולמה אני זקוק שהרשות העירונית תקשיב לתלונתי זה לא בגלל שאני עם עין רעה ורוצה להציק לשכני וכדומה .. אדרבה בעבר פירגנתי לו בהרבה מובנים אבל לאחר שהוא גרם לי הפסדים ןממשיך לגרום לי הפסדים מתוך ידיעה שהרשויות לצידו והוא יוכל לעשות ככל העולה על רוחו ולהמשיך להזיק אותי לא נותרה לי שום ברירה אלא לנקוט בדרך הזאת
אבי ובזה אסיים תשובתי לשאלתך,אם אתה גר בבנין משותף תפנה בתולנה למפקח על הבתים המשותפים( יש לו סמכות שיפוטית),מנגד בנוגע לתלונות ללא מענה יש לפנות למחלקת ההנדסה בעירך, קרי,הגוף האחראי על מחלקת הפיקוח בעיריה,יום טוב.
שאלות נפוצות:
אבי חרמון