שיווק מוצר שנרשם עליו פטנט על ידי אחר - לאחר שיווקו
שלום רב, אני מעוניין להתחיל לשווק מוצר מסוים. ידוע לי מעל לכל ספק שקיים פטנט עבור מוצר זה, אך הוא נרשם בארה"ב בלבד. כרגע אינני מעוניין לפנות אל בעלי הפטנט. אני רוצה להתחיל לשווק את המוצר במדינות שבהן הוא טרם נרשם. שאלתי היא כזו: נניח שבתאריך 1.1.13 עליתי עם המוצר בישראל. יום אחר כך בעל הפטנט רושם אותו בישראל. האם המשמעות היא שאני מחויב להפסיק לשווק את המוצר, או שהעובדה שהתחלתי לשווקו טרם רישומו בישראל מקנה לי את הזכות להמשיך ולפעול בארץ זו? בברכה, אריאל
שלום אריאל, סליחה על האיחור בתשובה, הייתי בחו"ל שבוע שעבר עם גישה מינימליסטית למיילים. זכויות בעל הפטנט הינן במדינות בו הפטנט רשום (התקבל), כך שאם אין פטנט בארץ, כל אחד יכול לנצל את האמצאה כאן. יש לבעל הפטנט זמן מוגבל (קצוב) כדי לרשום את הפטנט במדינות שהוא בוחר, ואחרי כן רואים שהוא וויתר על זכויות הרישום ואין באפשרותו לרשום פטנט יותר באותן מדינות. תלוי במסלול שהוא בוחר במרבית המדינות, התאריך האחרון לרישום הוא כ-שנתיים וחצי מיום הגשת הבקשה הראשונה על האמצאה. אם לבעל הפטנט עדיין זכות לרשום את הפטנט בארץ, אז רישומו כאן יבטל את זכותך להשתמש בו בארץ. שים לב שזכויות בעל הפטנט באות רק כאשר הפטנט מתקבל, ולא עם הגשת בקשת פטנט. אני ממליץ לך לפנות לעורף פטנטים עם כל הפרטים ותהאריכים כדי לקבל חוות דעת ספיציפית איפה אתה עומד. בברכה, גדי
שלום גדי, תודה על תשובתך המפורטת. יום טוב, אריאל
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד