לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסי

רישום פטנט בארהב ?

שלום גד רשמתי פטנט פרוביזינל, למיטב הבנתי עכשיו כשאני רוצה לבצע רישום פטנט מלא אני יכול לרשום אותו בארהב בלבד או בתור pct באם הבנתי נכון אתה יכול בבקשה לציין יתרונות וחסרונות לכל כיוון, להעריך סדר גדול של עלות רישום אצל עורך פטנטים כולל אגרות? מדובר בפטנט מתחום המכניקה שכל ה״בשר״ שלו כבר רשום בפרוביזל כולל סקיצות אך ללא רשימת תביעות אני יודע שקשב להעריך על רגל אחת עלויות אך אשמח לאומדן כלשהו המעיד על סדר גודל תודה רבה שבוע טוב

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום יוסי, בתום השנה של הפרוביז'יונל אתה יכול בגדול או לרשום ישר במדינות (לאו דווקא ארה"ב, אתה יכול לרשום היכן שאתה רוצה) או להגיש בקשת PCT ובזה לדחות את הליך הרישום במדינות בעוד שנה וחצי. אם אתה מחפש משקיע וחושב שיש לך סיכויים סבירים להשיג אחד, מומלץ להגיש PCT כי אז אתה משאיר לו את כל הקלפים פתוחים והוא יכול עדיין להגיש בקשת פטנט היכן שהוא רוצה. אם אתה לא חושב שתשיג משקיע חיצוני ומשאביך מוגבלים, אולי עדיף לך להגיש ישר במספר מצומצם של מדינות ולחסוך את עלות ה PCT. החסרון המרכזי הוא שלא תוכל אח"כ להוסיף עוד מדינות. אתה צריך להביא בחשבון 2 עלויות. עלות עריכת בקשה מלאה כולל תביעות + עלות הגשה במדינות שונות. עלות ההגשה בכל מדינה שונה מאד בהתאם לאגרות הנהוגות, תמחור עורך הפטנטים המקומי, בחירת עורך פטנטים מקומי (זול, יקר), צורך בתרגומים או לא וכן תעריף עורך הפטנטים הישראלי שגם יגבה שכר טרחה. בארה"ב לדוגמא, עלות עורך פטנטים אמריקאי + אגרות יכולה לנוע בסביבות $1,000 עד $1,500 (כמובן יש כאלה שגובים הרבה יותר). באירופה (בקשה אחת ל-27 מדינות) כבר מדובר בכמה אלפי יורו. אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי כדי לקבל תמחור יותר מדויק או עבור מדינות אחרות. בברכה, גדי

יוסי

תודה גד אפשר לקבל אומדן מחירים על פיסיטי אצל עורך פטנטים ואגרות בהנתן שכבר קיים רוב הבשר של הבקשה?

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום יוסי, אגרות ה-PCT נעות בין כ-10,000 עד 15,000 ש"ח תלוי אם אתה בוחר כרשות חיפוש את ישראל, ארה"ב או אירופה. לגבי עלות עריכת הבקשה והגשתה כ-PCT, אין כמובן תעריפון, ואין לי אפשרות להעריך את כמות העבודה בבקשה מבלי לראותה. אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי כדי לקבל הצעת מחיר ספיציפית אחרי שאראה את הבקשה הנוכחית. בברכה, גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים