לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון

רישום פטנט מכאני עם גרסאות דומות

שלום רב גד, רציתי לשאול לגבי רישום פטנט מכאני שקומבינציות שלו כבר קיימות מלפני 5 שנים ומעלה, אך אף גרסא לא יצאה לשוק. הוקדשה מחשבה רבה על המוצר המכאני שאנחנו מתכננים ועכשיו בסקר ספרות פטנטים אנחנו מוצאים קומבינציות שלו, חלקן כלליות יותר וחלקן פחות, כאשר פטנט אחד מאד קרוב למה שאנחנו מייצרים מבחינה רעיונית אך הוא לא מפורט בשרטוט ומסביר את הפעולות המכאניות שגורמות למנגנון לעבוד + חסר לו אלמנט שהוספנו לשלנו מראש שאמור לעשות את המוצר טוב ובטוח יותר. אני אשתמש באנלוגיה כדי להמחיש את הקירבה: אם נניח אדם רושם פטנט עבור אקדח בתור רעיון כללי וללא ניצרה מבלי לרדת לפרטים, וכמה שנים לאחר מכן אדם שני רוצה לרשום פטנט עבור אקדח M9 עם ניצרה האם האדם השני יכול לרשום את הפטנט ? כלומר האם ניתן ע"י הוספת מנגנון או אלמנט לקונספט כללי קיים, וירידה לרזולוציית פרטים גבוהה יותר על פעולת המנגנון, לרשום פטנט חדש? תודה רבה על הסבלנות וחג שמח

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום שרון, יש כאן שני אספקטים שאתה צריך לקחת בחשבון: (1) אם יש לך שיפור של רעיון ידוע, אתה בהחלט יכול לקבל פטנט על השיפור עצמו. אתה צריך להוכיח שיפור ולא סתם ירידה לפרטים. (2) יש מצב שתקבל פטנט על השיפור, אבל הפטנט הראשון (בהנחה שהתקבל פטנט והוא עדיין בתוקף)יכיל את המוצר שלך ואז לא תוכל למכור אותו ללא הסכם בעל הפטנט הראשון. הכל תלוי בתביעות הפטנט שקובל. חובה עליך להתייעץ עם עורך פטנטים כדי לקבל חוות דעת בנושא. לדוגמא, אני הראשון שהמציא מכונית וקבלתי פטנט כללי על מכונית (בפשטות: כלי רכב ממונע). ונגיד שתארתי מנוע בנזין, ואתה ממציא מנוע דיזל. יש מצב שיתנו לך פטנט על מנוע הדיזל, אבל מכיוון שיש לי פטנט כללי על כל מכונית עם מנוע, לא תוכל למכור את המכונית עם מנוע הדיזל ללא הסכמתי. בברכה, גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים