האם ניתן לדרוש מסמכי פטנט
אני בא לייצר מוצר שכבר קיים בשוק וזה הגיע לאוזני היצרן הראשי, הוא טוען לפטנט-חיפשתי במאגר הפטנטים ולא מצאתי, האם ניתן לדרוש ממנו מסמכים ובאם לא נתן לא יוכל לתבוע, או שעליי להסתדר לבד. כ"כ במידה ויש לו פטנט בארה"ב האם אוכל לייצר כאן בישראל?
שלום אריק, בארץ, לא קיימת פרוצדורה שמחייבת את הייצרן להציג בפניך את הפטנט שלו, אבל אם קיים פטנט בארץ, הוא התפרסם ע"י משרד הפטנטים ובאופן עקרוני יש לציבור גישה למאגר הפטנטים. אתה יכול לחפש את הפטנט ו/או לפנות לייצרן הראשי. אם תשלח לו מכתב רשמי שאתה מתכונן לייצר את המוצר, ותשאל אותו אם יש לו פטנט בתחום, הוא קרוב לוודאי שיענה לך. בארה"ב אגב, אם אתה יודע שיש לו פטנט אבל אתה חושב שאתה לא מפר אותו, אתה יכול לתבוע אותו בבית משפט כדי שייקבע שאתה לא מפר את הפטנט, לכ זה לפני שנכנסת לשוק. פטנט נותן הגנה במדינה שבא הוא ניתן בלבד! אם קיים פטנט בארה"ב בלבד, אין שום מניעה לעשות כל שימוש מסחרי בכל מדינה אחרת. בברכה, גדי
א. תודה רבה מכל הלב על המענה המהיר, כולי התפעלות מהרצון שלך לעזור ולייעץ. ב. האם יש דבר כזה שהוא רשם את הפטנט באיזה "פטנט בינלאומי" שאני לעולם לא אוכל לחפש אותו? תודה מראש!
א. תודה לך, אנחנו כאן כדילייעץ ולעזור ב. לא אין חיה כזאת. פטנט נרשם פר מדינה. יש בקשת פטנט בינלאומית, אבל בסוף זה מתורגם לפטנטים ספיציפיים בכל מדינה. בברכה, גדי
אלף תודות!!! עזרת לי מאד.
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד