פגישה עם הבוחן
שלום , הגשתי בקשה ירוקה דרך לשכת עורכי פטנטים והבוחן אישר חלק מהסעיפים וחלק כתב שלא ברורים לו. אני יודע שאם קובעים פגישה איתו זו השיטה הכי טובה בלחסוך זמן , השאלה שלי האם מותר לי לבקש מעורך הפטנטים להיפגש עם הבוחן? ,במידה והעורך יסכים זה כלול במענה הראשון שהוא חינם או שאני צריך לשלם עוד על פגישה כזו? זה דחוף תודה גדי,
שלום רוני, אין לשכת עורכי פטנטים, אני מתאר לעצמי שהתכוונתי משרד עורכי פטנטים. בד"כ לא מקובל לקבוע ראיון עם הבוחן על הפעם הראשונה, בד"כ לפחות שני "סיבובים" עונים בכתב, ורק אם מרגישים "תקועים" הראיון הוא פתרון טוב. אמרת שהבוחן אישר חקק מן הסעיפים, האם הוא מוכן לקבל תביעות אחדות או שמע שהוא רק אמר שתביעות מסוימות עונות למשל על סעיף 4 אבל לא על סעיף 5? יש הבדל גדול בין שני הדברים. נושא התשלום שלך מול עורך הפטנטים (מענה ראשון חינם) הוא הסדר אישי שלך מולו, כל עורך פטנטים עובד אחרת, כך שאין לי תשובה "סטנדרטית" עבורך האם הפגישה תהיה בתשלום או לא. בברכה, גדי
היו בבקשה כמה תביעות , חלק מהם אמר שאין התקדמות אמצאתית לפי סעיף 5 לחוק ושאר התביעות לא התייחס אליהם וגם לא הביא ציטוטים נגדם !, חלק אחר מהתביעות אמר שהתביעות לא ברורות בניגוד להוראות תקנה 20 א 3 . אז מה אני אמור להבין שהוא דחה את הבקשה? או יש לערער עליה?
תודה רבה גדי, עזרת לי מאוד!
סליחה משהו שפספסתי לשאול ונראה בעיני חשוב, עד כמה מותר לשנות ניסוח של התביעות שהבוחן דחה? הכוונה האם מותר למחוק בכלל את התביעות הישנות ולנסחה מחדש באופן שונה לגמרי( ואז הבוחן בעקבות כך יצטרך לחפש שוב ציטוטים נוגדים חדשים) או שאנחנו מוגבלים לציטוטים שהוא הביא וחייבים לשנות בהתייחס אליהם בלבד. סליחה ושוב תודה לך גדי
שלום רוני, מותר לך לשנות את התביעות (דבר מאד נפוץ במהלך הבחינה). הכלל המרכזי הוא שעל השינויים להיות נתמכים בתיאור. אסור לך להכניס לתביעות חומר חדש שלא נמצא בתיאור. לידיעתך, דווקא בארץ אפשר להוסיף חומר חדש לתיאור עצמו, וחדשנות התוספת תבדק יחסית ליום התוספת עצמה (ולא יום הגשת הבקשה). בברכה, גדי
רק לא הבנתי מה הכוונה בתיאור? תודה רבה גדי שוב,
שלום רוני, בקשת פטנט מורכבת מתיאור (description + שרטוטים) וממערכת תביעות. כל מה שנמצא בתביעות, חייב להיות מתואר קודם לכן. בברכה, גדי
היו בבקשה כמה תביעות , חלק מהם אמר שאין התקדמות אמצאתית לפי סעיף 5 לחוק ושאר התביעות לא התייחס אליהם וגם לא הביא ציטוטים נגדם !, חלק אחר מהתביעות אמר שהתביעות לא ברורות בניגוד להוראות תקנה 20 א 3 . אז מה אני אמור להבין שהוא דחה את הבקשה? או יש לערער עליה?
שלום רוני, בד"כ התביעות שהבוחן אינו מתייחס אליהם, תלויות בתביעה (או תביעות) העצמאיות, ולצורך הדיון הן אינן חשובות כרגע. מה שאתה צריך להבין שאתה נמצא במצב רגיל לגמרי, כמו 99% אחוז מהבקשות, בהן הבוחן דוחה את התביעות בסיבוב הראשון. על עורך הפטנטים לנתח את ממצאי הבוחן ביחד איתך, כדי להכין תשובה הולמת. התשובה יכולה לכלול גם נימוקים וגם שינוי בתביעות שלך אם יש צורך. הרבה בקשות פטנטים מתקבלות אחרי יותר מסיבוב אחד עם הבוחן, לידיעתך. בברכה, גדי
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד