לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שפרה

רישום פטנט והמשך עסקי

שלום רב, בשעה טובה יש לי "patent pending". אני מאוד מאמינה במוצר שלי, אבל אינני בעולם העסקי. חשבתי למכור את המוצר לחברה גדולה ולא להתחיל ביצור של המוצר בעצמי. שאלותיי:1. לאן פונים? למי פונים? 2. האם בשלב זה יש לי הגנה משפטית על ההמצאה? אם מישהו גונב לי את הרעיון, יש לי הגנה? 3. האם לכל גורם עסקי מעתה עלי להציג הסכם סודיות והוא מכסה את עניין הסודיות והבלעדיות? 4. זה השלב להכניס עו"ד לעניינים? תודה רבה ....

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום שפרה, מזל טוב על בקשת הפטנט! זהו צעד אחד בעולם היזמות, ויש לך עוד הרבה פינות לכסות ;) לגבי שאלותיך 1. אין תשובה סטנדרטית, לצערי. על היזם ללמוד את השוק, לאתר חברות שהמוצר יכול להביא להן תועלת, ליצור קשר עם האדם המתאים בחברה, ולהצליח לשכנע את החברה שכדאי להם לרכוש זכיון למוצר. 2. בשלב זה זכויות הרישום בלבד מוגנות. דהיינו, בהנחה שתמשיכי עם בקשת הפטנט (במדינות שונות), אם מישהו יגיש בקשה זהה/דומה אחריך, הפטנט יינתן לך (בהנחה כמובן שמגיע פטנט). אין לך שום הגנה כרגע כנגד מישהו שגונב את הרעיון ומוכר אותו. ההגנה מתחילה רק כאשר תקבלי פטנט באותה מדינה. 3. בעקרון כן, גם כי בקשת הפטנט עדיין לא התפרסמה, וגם כי בשיחות את עלולה לגלות פרטים חשובים שאינם בבקשת הפטנט. 4. האם הגשת את הבקשה לבדך? אם הגשת דרך עורך פטנטים, חובתו היא לתזכר אותך לפני יום השנה לבקשה כדי שתוכלי לממש את זכותך להגשה במדינות אחרות תוך שמירת תאריך הבכורה (תאריך הגשת הבקשה הראשונה). אם תתחילי משא ומתן עם חברה, תצטרכי ליווי של עורך דין כדי להסכים על הסכם הסודיות ואח"כ אם יש עניין לנסח את החוזה בינך לבין החברה. בהצלחה! גדי

שפרה

תודה רבה לך על התשובה! הגשתי כמובן דרך משרד עריכת פטנטים כולל שלב ראשוני של חיפוש הרעיון, בקיצור כל התהליך.... הגשת בקשה בכל מיני מדינות זה עניין יקר מאוד (!), השאלה הנוספת היא אם אני פונה לחברה מסויימת בחו"ל, ובתקווה רבה שמצליחה למכור את זכויות הפטנט בשנה הנוכחית - זה מצויין לי. אם אני מתחילה בייצור המוצר בשנה זו ומוכרת בארץ ובחו"ל, אני אמורה לבקש בכל מדינה לה אני מבקשת לייצא בקשת פטנט? או רק בתום השנה? שוב תודה על ההתיחסות :)

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום שפרה, נכון, הגשה בהרבה מדינות זה עסק יקר ולכן עדיף למצוא משקיע או חברה שתיקח את זה על עצמה. זכויות רישום הפטנט נשמרות לך עד תום השנה. אם את כבר מוכרת במדינה מסוימת, או חתמת על חוזה עם חברה במדינה מסוימת, אזי מבחינה עסקית רצוי להקדים את הגשת הפטנט באותה מדינה כדי לזרז את התהליך ולהבטיח את זכויותיך. מבחינת הליך הפטנטים, את רשאית לחכות עד תום השנה, רק קחי בחשבון שכל שתגישי מאוחר יותר, כך תקבלי את הפטנט מאוחר יותר, ותוכלי לאכוף אותו מאוחר יותר. את צריכה למצוא את האיזון בין צרכי הפטנט לצרכים העסקיים ע"פ התקציב שברשותך. בברכה, גדי

שפרה

תודה רבה על התשובה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים