לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
כפיר

בקשה יורקה- מענה לתיקונים

שלום, בקשר לבקשה ירוקה,הגשתי בקשה וקיבלתי מענה ראשון עם הסתייגויות תיקנתי ושלחתי להם שוב בחזרה, רציתי לברר תוך כמה זמן רשות הפטנטים מחוייבת לבחון את התיקונים שעשיתי ולשלוח לי בחזרה( הבקשה כאמור היא ירוקה) תודה מראש

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום כפיר, אין למשרד הפטנטים מחוייבות לענות בפרק זמן קצוב, וזה מאד תלוי בבוחן ובעומס שלו. אתה תמיד יכול ליצור קשר עם הבוחן (יש את הטלפון + מייל שלו באתר) כדי לבדוק. בברכה, גדי

כפיר

אבל מה ההגיון שמענה ראשון לבקשה ירוקה הוא 3 חודשים והמענה השני הוא לזמן לא קצוב? ושאלה נוספת לאחר שיש לי מענה ראשון מהבוחן מתי הזמן הכי מתאים להגיש בקשות בחו"ל והאם אפשר להגיש באופן עצמאי או רק דרך עורך פטנטים? או עדיף להגיש PCT ? ( מבחינה כספית וכו..) ובאילו מדינות את ממליץ להגיש בחו"ל ( הבקשה היא באנרגיה סולרית ירוקה) מודה מראש על העזרה בנושא

שלום כפיר, ע"פ הנחיות הרשם, הבחינה תחל תוך 3 חודשים, ואח"כ הליך הבחינה יהיה בהליך מזורז. המילה מזורז לא הוחלפה בתקופת זמן קצובה ;) ללא קשר לתשובת הבוחן, אם תרצה להגיש בקשות בחו"ל אתה חייב להגישן עד יום השנה להגשת הבקשה הישראלית, אם לא תאבד את הזכויות בחו"ל. על פי רוב, מגישים בקשות בחו"ל (או PCT) בול ביום השנה לבקשה. טכנית, אתה לא חייב לעבוד עם עורך פטנטים ואתה רשאי להגיש לבד. השאלה היא אם הבקשה שלך כתובה בצורה מקצועית, ואם אתה יודע להתמודד כנדרש עם השגות הבוחן בכל מדינה. PCT כדאי בעיקר אם אתה מחפש משקיע / שותף, כך שאתה משאיר לו את האופציות פתוחות להגיש בקשות פטנט במדינות שיחפוץ. עלות בקשת PCT מתווספת על סה"כ עלויות ההגשה במדינות השונות. בקשר לבקשות בחו"ל אתה צריך לתעדף את המדינות בהן אתה רוצה למכור את המוצר או למנוע תחרות, ע"פ התקציב שיש לך. בקשות של אנרגיה סולארית מגישים בארה"ב, אירופה (עם כוונה להכנס אח"כ למדינות דרום אירופה החמות), הודו, ברזיל, סין, ארגנטינה, דרום אפריקה וכו', אבל זה מאד תלוי בתקציב שעומד לרשותך, ובכוונות העסקיות שלך. בברכה, גדי

כפיר

שלום גד, אפשר בבקשה להרחיב קצת על עלויות בקשת PCT ובקשות בחו"ל ואם זה משתנה ממדינה למדינה, וכן העבודה כתובה בשפה מקצועית (ע"י עורך פטנטים בתחילת הדרך) ואיך אפשר להגיש ביום השנה לבקשה כי אני חושב שזה לוקח זמן להירשם ולא רוצה לפספס את המועד .אשמח אם יש אפשרות לפרט על הליכי הרישום זמנים,ולמי פונים וכו'.. עזרתך ועצותיך חשובים מאוד במיוחד שאני חדש בעניין ומודה לך מראש על ההתייחסות

שלום כפיר, אי אפשר ללמד את כל התורה על רגל אחת... עורכי פטנטים תמיד מגישים בול ביום השנה מכיוון שכך אורך חיי הפטנט יהיה מקסימלי לזמן הארוך ביותר (20 שנה מיום ההגשה). אפשר להגיש לפני כן, ברוב המקרים זה לא יהיה קריטי לאבד מספר חודשים. הפרוצדורה והמחירים משתנים ממדינה למדינה. אני מגיש באופן עצמאי רק בישראל וכן בקשות PCT (אני עורך פטנטים ישראלי). בחו"ל אני מחויב לעבוד עם עורך פטנטים מקומי, והוא זה שמגיש את הבקשות בשם בעל הפטנט. תצטרך להסתכל באתר האינטרט של כל משרד פטנטים כדי לדעת איך להגיש שם. זה לא תורה מסיני, אבל יש כל מיני דרישות פורמליות שצריך לעמוד בהם. רוב רובם של הממציאים עובדים עם עורך פטנטים שדואג לכל הפרוצדורה. תהיה חייב לקחת עורך פטנטים כדי לענות על השגות הבוחן בכל מדינה, אם אתה לא איש מקצוע, לדעתי לא תבין מה בדיוק רוצים ממך. בברכה, גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים