לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ורד

מכירה או ייצור?

שלום רב, אני קצת מבולבלת: הצלחתי לרשום מוצר וכרגע בשלב "patent pending". הרעיון שלי היה למכור את הרעיון "על הנייר" בשלב זה לחברה גדולה. בשיחה עם איש עסקים (רציני...) הוא אמר שזו ממש פנטזיה וברגע שאכנס לחברה גדולה כלשהי הרעיון שלי יגנב מיד...ובטח לא יקנו אותו כל עוד אין לו שוק של צריכה, כלומר שצריך לעבור קודם את שלב הייצור ושיווק של המוצר. האמנם? מה אני עושה מפה? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום ורד, ממש לא. ישנם הרבה אמצאות שחברות גדולות קונות רשיון לבקשת הפטנט שלהם. מה שאת צריכה זה ליווי של עו"ד מסחרי טוב כדי שייצג אותך מול החברה הגדולה, ויעזור לך לנסח הסכם מתאים מולם. לחברה גדולה יש הרבה מה להפסיד מגניבת רעיון של מישהו אחר, זה לא צעד שנעזה בקלות. ברור שאת צריכה להציג את המוצר שלך בצורה מושכת ועם כמה שיותר מידע על פוטנציאל השוק. לפני שאת מציגה אותו לחברה, את צריכה להחתים אותם על הסכם סודיות מתאים. בברכה, גדי

ורד

תודה רבה על התשובה! עם מי אפשר להתייעץ לגבי שיקולים כלכליים עתידיים של המוצר? על מנת להציג אותו לחברה צריך מצגות וכו' או שמספיק החומר שהוכן לבקשת הפטנט? אני לא יודעת אם לייצר או למכור....

item.Author מנהל הפורום גד בנט

הי ורד, השאלה מורכבת, וכנראה חורגת מתחום הפטנטים של פורום זה, אבל בתור יזם בעבר ובהווה, אני שמח לענות לך ;) לשאלה אם לייצר את המוצר או למכור זכיון יש כמה אספקטים שלא כולם כלכליים. קודם כל את צריכה לשאול את עצמך האם את מסוגלת לייצר ולמכור את המוצר? צריך להשקיע הון כדי לפתוח פס ייצור, לשלם על מלאי, להקים מערך מכירות וכו' לא לכולם יש את היכולת הכספית, ניהולית, שיווקית להקים חברה, ולא כולם אוהבים את זה. האם רשתות השיווק יהיו זמינים לעבוד עם מישהו חדש או לדוגמא הם עובדים רק עם ספקים גדולים ומוכרים. אם תתצליחי למכור זכיון, תורידי הרבה מן הסיכונים, לא תגיעי למצב שתפסידי כסף למשל (מלאי פגום, מלאי שלא נמכר וכו'), אבל ברור שתרוויחי פוטנציאלית פחות. לגבי השיקולים הכלכליים, השאירי מייל או תרימי טלפון ואשמח להפנות אותך. בברכה, גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים