מה התהליך של שיפור מוצר קיים
שלום,יש לי רעיון לשדרוג מוצר קיים ונדרש מאד. ואני מעוניינת לדעת מה התהליכים שאני אמורה לבצע לפני שאני נגשת לחברות השונות ומציגה את רעיוני. אשמח לקבל תשובה ואף טיפים מאנשים שיעזרו לי לקדם את הרעיון. תודה רבה מראש ובמיוחד לך גד על הפתח שאתה נותן לאנשים כאן. מעריכים זאת מאד.
שלום אלמוג, תודה על המחמאות... כדי להגן על הרעיון שלך לפני שאת פונה לחברות רלבנטיות, עליך להגיש בקשת פטנט על השיפורים. מותר בהחלט להגיש בקשת פטנט על שיפורים למוצר שאינו שלך. אם תקבלי את הפטנט, באותה מדינה (שהפטנט יתקבל) תוכלי למנוע שימוש מסחרי במוצר המשופר. חשוב להבין שגם אם תקבלי פטנט על השיפור, זה לא מקנה לך זכות אוטומטית למכור את המוצר המשופר, כי יכול להיות שפטנט על המוצר המקורי חוסם גם את המוצר המשופר. צריך לבדוק את זה. במקרה של חסימה הדדית (הליך די נפוץ), יש לשני הצדדים אינטרס להכנס למשא ומתן מסחרי על מנת להגיע להסכם להפצת המוצור המשופר. זה מבחינת הפטנט והזכויות. מעבר לכך את צריכה לעשות הערכה מסחרית על העלות הנוספת של השיפור ביחס לרווח הפוטנציאלי, שווקים ולקוחות חדשים וכו'. תצרכי ליווי של עו"ד מסחרי (הסכם סודיות, הסכם מסחרי). מעבר לכך, יש גם אנשים שמתמחים בליווי למשא ומתן. אם תרצי הפניות, פני אלי בפרטי. בברכה, גדי
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד