לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ציון

מתי אפשר לגלות את הפטנט

אני הגשתי למשרד הפטנטים שלמתי אגרה עבר שבוע האם אני יכול לפרסם את הפטנט שלי

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום ציון, מבחינת בקשת הפטנט, הרי מיום שהגשת את הבקשה כל פרסום בנושא הפטנט (בין עם על ידך או על ידי צד ג') לא יפגע בבקשת הפטנט, כך שמהבחינה הזו אין מניעה לפרסם את תוכן בקשת הפטנט. קח אבל בחשבון, שעדיין אין לך זכות למנוע מאחרים את השימוש בפטנט, זכות זו תהיה לך רק ביום שבקשת הפטנט תאושר ותהפך לפטנט רשום. בברכה, גדי

ציון

תודה על התשובה

גילי

אבל כאשר היא תאושר היא תירשם על תאריך בקשת הפטנט? כלומר אין לאף אחד אפשרות לגנוב את הפטנט הזה בזמן שבין הגשת הבקשה לאישורה, נכון?

תוקף הפטנט מתחיל רק מיום אישורו! לבקשת פטנט אין כל תוקף חוקי, ולכן אין מניעה (מבחינת חוק הפטנטים) לסחור במוצר שעליו ישנה בקשת פטנט. אם אגיש מחר בקשת פטנט על מכונית ואשלם את האגרה, עדיין לא אוכל להוריד את כל המכוניות מן הכביש בטענה שיש לי בקשת פטנט. זכות זו תנתן לי רק כאשר הפטנט יאושר. ;) בברכה, גדי

גילי

אבל אם בזמן הזה מישהו אחר רושם את הפטנט על שמו, ובסוף הפטנט שלך מתקבל, הפטנט יהיה שייך לך, כי הגשת בקשה קודם?

ככלל, אם שתי בקשות פטנט תובעות את אותה האמצאה באותה מדינה, בהנחה שמגיע על זה פטנט, הפטנט ינתן למבקש שהגיש את הבקשה הראשון. בקשתו של המבקש שהגיע מאוחר יותר תדחה. בברכה, גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים