רמת בשלות של רעיון לפטנט
שלום כמו הרבה אנשים , גם לי יש מספר רעיונות לפטנט, אני כרגע משתעשעת ברעיון לממש את האפשרות להוציאם לידי מימוש כלומר כל התהליך של רישום וכו׳ שאגב נראה כתהליך סיזיפי ומסוכן כלכלית. שאלתי היא במידה ויש לי רעיון מסויים מה רמת הבשלות בעת תחילת התהליך שהפטנט צריך להיות בו? אנסה להיות יותר מדויקת במידה ויש לי רעיון ואני מגיעה לעורך פטנטים האם הרעיון בבואי לאותו עורך צריך להיות מפורט ומגובש לחלוטין עד רמת ״הבורג״? או שמא הרעיון הוא לב העניין ולגבי אופן המימוש זה חלק מהתהליך. הרעיון שלי מאד פשוט אך בתחום שבו עוסק נדרש ידע טכני לגבי רכיבים מסויימים , האם עלי להיות ״סגורה לחלוטין על הרכיבים של הפטנט? מקווה ששאלתי ברורה... תודה זיוה
שלום זיוה, שאלות טובות, שהרבה אנשים מתחבטים בהם והתשובה עליה היא בשני מישורים: במישור העסקי - הזמן ללכת לעורך פטנטים הוא כאשר את סגורה שהחלטת לממש את הרעיון, שאת מאמינה ומחוייבת לו. אחד הדברים הראשונים שעורך פטנטים יכול לעשות זהו חיפוש כדי לנסות ולגלות אם דברים זהים או דומים כבר ידועים. במישור הטכני - אין צורך לרדת לרמה של הבורג (אבל קיים ידע כזה זה יכול לעזור), אבל צריך לדעת להסביר איך מוצר כזה יעבוד, ברמה שכאשר איש מקצוע יקרא את הבקשה הוא יבין איך ליישמה (גם אם תשאר לו קצת עבודה שחורה של יישום הרעיון). בברכה, גדי
שלום גד, ראשית תודה על התשובות... בנוסף יש לי שאלות נוספות, כיצד נכון לבחור משרד לחיפוש פטנטים ובשלב הבא לעריכת פטנטים, מה הם הקריטריונים שחשוב לי ״לבחון״ על פיהם את המשרד שרצוי שאבחר בו... שוחחתי עם מספר משרדים כל אחד מבליט משהו אחר בשיחה, מציעים את אותו שירות תמורת מחיר שונה.....התמחות בx, שירות באחריות וכו׳.. תודה זיוה
שלום זיוה, לגבי חיפוש פטנטים, ישנם שני סוגי "מחפשים" מידענים ועורכי פטנטים. המידען זול יותר, אבל את מגדירה את החיפוש ואת בוחנת את התוצאות. עורך פטנטים מגדיר איתך במדויק על מה לחפש, עושה את החיפוש (אפשר ע"י מידענים) ונותן לך דו"ח חיפוש מסודר עם מסקנותיו. אין שום אחריות על חיפוש פטנטים, בהגדרה, מציא לך לקרוא מאמר שפרסמתי כאן באתר בנושא: http://www.mishpati.co.il/article.aspx?articleId=1379 לגבי איך לבחור משרד פטנטים, זה בהחלט לא פשוט. לכולם (כולנו ;) אותה תעודה והסמכה. מבחינה מקצועית, את צריכה לבדוק שעורך הפטנטים מכיר את התחום הטכני של האמצאה, ושיש לך תקשורת טובה וברורה איתו. לצערי, יהיה קשה לך מאד להעריך מבחינה טכנית את יכולתו של עורך הפטנטים ואת איכות עבודתו. לפעמים שואלים אותי על אחוזי הצלחה בקבלת פטנט וכו', אבל אילו מספרים חסרי משמעות לחלוטין (תלוי כמה חדש הרעיון, תלוי כמה רחב או צר מבקשים את הפטנט וכו'). בברכה, גדי
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד