הסדר ראייה - אי עמידה בהסכם
אני והגרוש שלי התגרשנו ברבנות לפי 4 שנים. בהסכם שנערך בינינו יש סעיף שמדבר על הסדרי ראייה. לפי הסכם זה, הוא לוקח את הבנות שלנו אחת לשבועיים לסופ"ש (שישי שבת) ובחגים/חופשים מביה"ס הם נמצאות גם אצלו וגם אצלי. בפעמים האחרונות הוא "החליט" על דעת עצמו שהוא מתנה את לקיחת הבנות אליו בתנאי שאני אחזיר אותן מביתו (מה שלא הוסכם בינינו) ואם לא אז הוא פשוט לא יגיע לאסוף אותן. אנחנו לא מתגוררים באותו אזור מגורים. הוא נישא בשנית לפני כ-3 שנים ויש לו ולאשתו ילד משותף.היחסים בינינו לא טובים. אני מוצאת את עצמי עומדת מול הילדות שלי חסרת אונים, כיוון שאם לא אסכים לדרישתו הוא לא יגיע והן מבחינתו רוצות לראות את אבא שלהן. האם מותר לו לעשות דבר כזה? מה אני יכולה לעשות בנושא מולו? דבר נוסף הוא העזרה הכלכלית. מעבר למזונות בסך 2500 ש"ח הוא לא נותן לבנות כלום. כל הוצאות הגידול של 2 נערות מתבגרות חל עליי(וזה קשה). האם כדאי לפתוח את הדיון שוב בבית הדין הרבני?האם לפנות לבית משפט לענייני משפחה? או אולי כדאי לפנות לעורך דין שיטפל במקרה ? *הערה אחרונה חשובה: בדקתי את המסמך לאחרונה וגיליתי שההסכם עצמו אינו חתום ע"י הרבנות אלא רק הגט. האם בכלל יש לו תוקף? אנא עזרתך כי אני עובדת עצות. תודה.
שלום ליה לעיניין סידרי הביקורים אם האיש אינו עומד בסידרי הביקורים שנקבעו ניתן לפעול בהליך של ביזיון בית משפט ולדרוש ממנו פיצויי על הפרת ההסכם. לגבי מזונות סך 2500 ש"ח לשתי בנות הוא סכום נמוך מאוד?? האם זהו הסכום צמוד למדד?? אם כן ניתן להגיש תביעת מזונות בשם הבנות בבית המשפט למשפחה זאת אפילו אם קיים הסכם מאושר בבית הדין כמובן שהיעוץ כאן הואט כללי בלבד ומומלץ לפנות ליעוץ פרטני המון הצלחה!!