לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יעל

ערעור על הסכם

שלום וברכה.היה דיון ברבנות נחתם הסכם גרושים ויש תאריך לסידור הגט.אני מרגישה מרומה יש בידי פסק דין למוזונות והרב התעקש שזה לא יכלל בהסכם בגלל שזה נדון בבית משפט לעניני משפחה היום התברר לי שאני חיבת סכום גדול למזונות לבטוח לאומי ועלי להגיע אתם להסדר אן לי דרך לממש את המזונות בגלל שהאדון פושט רגל והופסק תשלום המזונות לפני כמה חודשים שאמרתי בדיון את המצב הרב אמר זה תסבוכת ולא יחס חשיבות שאן לי ממה להתפרנס אלא הלך לטובת האדון וזה לא הוכנס להסכם אני מרגישה מרומה שהאדון יתגרש ואני יצתרך לשלם מזונות הוא מאושר ומרוצה בהסכם כתוב שהבית ישאר לי אני יודעת שיש פסק דין זה אבוד אבל חשבתי מה ניתן לעשות כדי לערער על ההסכם האים עלי לפנות לבית הדין הגדול?מה ניתן לעשות לפני סדור הגט שלא יהיה מאוחר?ואך לקחת את המזונות ואם הוא זה שאמור לשלם את החוב אם כן מה עושים?תודה יעל

עו"ד שגיא בכור

ככלל פסק דין של בית הדין הרבני כמו כל פסק דין ניתן,לערעור בפני בית הדין הגדול. על החלטה של בית הדין הגדול ניתן לערער בפני בג"ץ כמובן שיש לבדוק המקרה לגופו ואופי הנושא בגינו ניתן פסק הדין. במקרינו מאחר ומדובר בהסכמה - זכות הערעור מוגבלת למקרים קיצוניים בלבד. במקרים מסויימים ניתן לבקש עיון מחדש של בית הדין בפסק הדין שאותו נתן. כאמור יש לבדוק את פסק הדין, כדי להחליט מה הדרך הנכונה לפעול, ובכל מקרה ניתן לדחות את סידור הגט עד לאחר הסדרת עניין זה. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני