אבהות
במשך 12 שנים חייתי עם בן זוגי ללא נישואים ונולדו לנו שניי בנים בלידה של הבן הבכור היה בנינו סיכסוך ולאחר הלידה חזרתי לבית הוריי בן זוגי אז אמר שעד שאני לא חוזרת לגור אצלו הוא לא רושם את הילד על שמו, וככה עבר הזמן בלי לרשום את הילד לאחר שנה חזרנו לחיות ביחד וכשהלכנו למשרד הפנים לרשום את הילד אמרו לנו שאם עבר שנה מהלידה צריך אושור מבית המשפט עזבנו את הנושא הזה לבנתיים ולאחר שנה וחצי נולד לנו עוד בן, הפעם אמרתי לבן זוגי שאם הוא לא רשם את הילד הראשון אז גם את זה אני לא נותנת לו לרשום על שמו (עשיתי טעות אבל באותו הזמן זה ניראה לי נכון) היום שאנחנו רוצים לרשום את הילדים בתעודת הזהות שלו שיהיה להם אבא רישמי אנחנו חייבים להגיש בקשה לבית המשפט ובית המשפט מבקש בדיקת רקמות אין לנו אפשרות לעשות את הבדיקה הזאת גם מבחינה כספית (למרות שאני מקבלת את החלק שלי מהמדינה בכל זאת צריך עוד ארבע אלף שקל בישביל החלק שלו והוא לא מוכן לשלם את זה בתענה שאין לו את הסכום הזה) נוסף לזה אני לא רוצה שהילדים ידעו מהתהליך הזה בכדיי לא לתסבך אותם, גם ככה יש להם בעיות רגשיות והם מטופלים אני לא רוצה להוסיף להם עכשיו אמר לי משהו שאם אנחנו פונים לבית הדין הרבני אין צורך בבדיקת רקמות זה נכון? ואם כן איך אנחנו פונים, איך מגישים בקשה?
שלום ניקול חסרים פרטים, כגון גילו של הילד השני? האם אתם ביחד היום וכו' בכל מקרה, אם אתם פונים לבית הדין היום: צריך להגיש בקשה לבית הדין, אולם יש לקחת בחשבון,את נושא זה שאתם לא נשואים, ואם תתחילו הליך ולא תסיימו יכולות להיות לזה השלכות בבית הדין. כך שבכל מקרה מומלץ לכם לקבל ייעוץ אישי מעו"ד בעניין זה. בהצלחה,