לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוני

גט

אני ואישתי פרודים מעל 3 שנים אבל לא נפתח תיק ברבנות. אציין שהיא קמה ועזבה את הבית בלי שהיה לי חלק חלילה איומי מילולי או פיזי. המזונות והסדרי הראיה חתומים על ידי בית משפט לענייני משפחה מזמן. השבוע נודע לי שהיא פתחה לראשונה תיק ברבנות להתגרש .אני לא מעוניין להתגרש לא רוצה להעניק גט שאני לא שלם איתו. מה עוד שיש לנו 2 ילדים שכואבים את הפרידה עד היום ומתפללים לשלמות המשפחה. מה אני אמור לעשות להתנהל בבית הדין. האם יחייבו אותי בגט? אני מעוניין אף על הפרידה הארוכה להוריד ראש לשלום בית אמיתי(שהיא מסרבת בתוקף לכך).כמה זמן אפשר למשוך את המצב אם בכלל לגט?

עו"ד שגיא בכור

שלום רוני נישואין אי אפשר להחזיק בכוח ולכן תנסה עכשיו ועד הדיון ברבנות את כל האפשרויות כולל טיפול זוגי, יועץ נישואין וכו' ע"מ שבית הדין ישתכנע בדבריך, כי הזמן משחק לרעתך. בעיקרון, אם אתה מעוניין בשלום בית, ובית הדין הרבני ישתכנע בכך, הוא יהיה נכון לדחות את הדיוןלתקופה קצרה נוספת, אולם לאור הזמן כאמור עליך להראות מאמצים אמיתיים ולא רק משיכת זמן. לאחר מכן, לבית הדין אפשרויות להטיל סנקציות נוספות עלייך, אם יחליט, כי אתה לא רוצה להתגרש ללא הצדקה, שכן גירושין נעשים בסופו של דבר רק בהסכמת 2 הצדדים. בהצלחה, www.behore.net.il

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני