לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ג'ואל

הגשת קובלנה על עו"ד בלשכת עורכי הדין בישראל

שלום. קבלתי עורכת דין לענייני גירושין מטעם המדינה, היו לי 3 פגישות בלבד איתה: פעם ראשונה - היכרות ומסירת 3 תיקים עבי כרס. פעם שניה - גיליתי שמינתה עצמה ככונסת נכסים על ביתי עם עו"ד נגדי "בהסכמת הצדדים". למרות שסרבתי. ביה"ד אישר אותן ככונסות. כשגיליתי זאת, היה לי שבוע לפני תום 30 יום ואח"כ אפשרות לערער בבית הדין הגדול, עקב חוסר אמצעים לא ערערתי. בפגישתי השניה בקשתיה להביא לי החלטה על מינוי אקטואר מטעם ביה"ד, צרחה עליי פיטרתי אותה ויצאתי ממשרדה. וכך גיליתי שמינתה את עצמה ככונסת. פעם שלישית - ביקשתי עו"ד אחר, אך מחוסר ברירה לקחתי שוב את עו"ד "הכונסת". ולאחר שגיליתי שעו"ד נגדי תבעה 3 בקשות לביה"ד : "הטרדה מאיימת" "פינוי האישה מהבית מיידי" "משמורת על קטין". פניתי לעו"ד שסרבה לראותי ללא נוכחות צד שלישי ופוטרה שוב. עליי לציין, כשבקשתי את תיקיי סרבה להביאם לי עד היום לא קיבלתי וישנם מסמכים חשובים ומפלילים מאוד וחוזה הבית שדרשה בתוקפנות שאתן לה. העו"ד לא הגישה שום בקשה לביה"ד, לא יצגה אותי בביה"ד/ביהמ"ש למשפחה מלבד רישומה והסרתה בביה"ד כעורכת דיני. דרשה בעת מכירת ביתי עמלת כונס, וביה"ד אישר חצי אחוז ששולם לה.לטענתה טיפלה בפרסום הכינוס, הוציאה מסמכים של הבית והכל שקר. לא עשתה כלום!!! לשאלתי מהן הסעיפים שעליי להאשימה בכתב הקובלנה מפאת אתיקה משפטית מלבד הונאה, מירמה וסחיטה. האם אני צריכה עו"ד לקובלנה ולתביעה משפטית? היכן אוכל למצוא עו"ד שיתבע עו"ד? תודה, ג'ואל

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום ג'ואל אינני נוהג לתת עצות בתביעה נגד עו"ד אחרים. מבלי להיכנס לאופן ההתנהלות של העו"ד, אציין, כי 1/2 אחוז איננו סכום גבוה בכינוס - בד"כ מבוקש 4% ואפילו 6% ממחיר המכירה. 1/2 אחוז נהוג לקחת במכירה רגילה - ללא כינוס. בהצלחה, www.behore.co.il

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני