לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוני

צוואות וירושות

שלום. אימי בת 90 וצלולה בדעתה, שתחיה, הודיעה לי שאחותי ואני יורשות בלעדיות מתוך 7 ילדים. האם אחיי יכולים להפקיד ברשם לענייני ירושות צוואה פיקטיבית על פי 2 עדים, בטענה שאימי היתה לפני מותה (חלילה),ולבטל את הצוואה הקיימת שנעשתה על פי שיקול דעתה הצלולה של אימי? איך עליי לבטח שקיום הצוואה תעשה על פי רצונה של אימי?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אין דרך בטוחה למנוע זיופים ו/או הונאות כאלו או אחרות, ולצערי בתחום זה יש לא מעט מכך, ואכן אחרי הפטירה יש לנהל מאבק משפטי להוכיח את הצדק. בינתיים, יש להקפיד לעשות צוואה כדין - רצוי אצל עו"ד או נוטריון ואף אפשר להפקידה אצל רשם הירושות. אפשרות נוספת - היא שהאמא תעביר את הנכסים ליורשים עוד בחייה כאשר יש לה זכות מגורים בדירה ככל שתחפוץ, או לחילופין לרשום על הנכסים הערת אזהרה ו/או משכון לטובת היורשים האמתיים. בהצלחה, www.behore.co.il

רוני

לעו"ד שגיא בוקר אור! אימי עשתה צוואה כדין אצל עו"ד-נוטוריון, בנוכחות 2 עדים, בנוסף הלכה לגריאטר שקבע את צלילות דעתה ואימי הפקידה את שניהם ברשם לעינייני משפחה. אחיי יודעים על קיום הצוואה אך לא יודעים את תוכנה. איך אני מוצאת חומר על הנושאים "לרשום על הנכסים בהערת אזהרה" ו/או "משכון לטובת היורשים האמתיים". היכן נרשמת הערת הזהרה? על הצוואה? או הפקדה ברשם לענייני ירושות? במסמך "הערת הזהרה" מה אימי אמורה לציין בתוכנה? "משכון לטובת היורשים האמיתיים" ומה זה? תודה מראש, רוני

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום ראשית מומלץ שיהיה אישור מרופא שהוא גם פסיכיאטר - ככה יכול לבדוק את "צלילות" האמיתית לפי מבחנים מקובלים. שנית צוואות מופקדות אצל רשם לענייני ירושה. לבסוף - הערות אזהרה ומשכון - אלו הם מונחים משפטיים - זכויות על הנכסים עצמם - ע"מ להקנות ליורשים האמתיים כבר חלק מהזכויות. ע"מ לפעול בכיוון זה מומלץ להיעזר בעו"ד. בהצלחה, www.behore.co.il

רוני

לעו"ד שגיא, המון תודה על כל המידע :) לילה טוב, רוני

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני