כתובה
בעלי הגיש תביעה לגירושין בבית דין הרבני ובעילת התביעה הוא המציא דברים שלא היו ולא נבראו (אני לא דואגת לילדים , מכה אותו, ועוד שקרים ).הסיבה האמיתית שהוא רוצה להתגרש היא אישה אחרת (ויש לי הוכחה לכך שיש לו מישהי אחרת שהוא רוצה לחיות איתה).כיצד מתייחסים בבית הדין הרבני לשקרים ? והאם אוכל לדרוש את כתובתי? תודה
שלום אורית בעיקרון את יכולה לדרוש את הכתובה שלך. לעניין השקרים - את יכולה להביא את ההוכחה לרבני בעניין האישה האחרת - אבל אז בעלך יהיה אסור לך וגם לא למאהבת שלו (כלומר לא יוכל להתחתן איתה ויהיה חייב להתגרש ממך). בהצלחה, www.behore.co.il
הוכחה שהבעל בוגד לא תאסור את הבעל לא עלייך ולא על האשה שאתה הוא בגד בך אלא רק אם היא נשואה לאחר שאז רק היא תאסר עליו ולא את עליו. הוכחה בבית הדין צריכה להיות הוכחה על פי ההלכה. אם תצליחי להוכיח שהבעל בוגד עם אשה אחרת כתובתך מובטחת בכפוף לכך שאת לא תבגדי בו עד הגט ובכפוף לכך שלא את הגורמת במעשייך לבגידתו. לדוגמא אם אשה הרחיקה את בעלה מהבית ומסרבת לקיים אתו יחסי אישות מסיבה לא מוצדקת ולאחר מכן הוא בגד עם אחרת לא יתחייב הבעל בכתובה. אל תתרגשי משקרים, כל דבר שהבעל לא יצליח להוכיח לא יתייחסו אליו ברצינות. ואפילו אם לא היה לו אחרת. עדיף לך להיות מיוצגת בביה''ד הרבני. בהצלחה!!!
תודה על התגובה המהירה. השאלה שלי כיצד מתייחסים לכך ששיקר בעילת גירושין והפך אותי לאם שלא דואגת לילדיה ומתהוללת עד שעות מאוחרות ורומז שיש לי מאהב (כל הדברים שקריים). אם שקרן כזה כמובן שלא ארצה להמשיך לחיות, אך האם בבית הדין הרבני "מענישים" אותו על ששיקר?
שלום אורית בית הדין לא מחנך את הצדדים בעונשים על דברי שקר, למרות שהם לא רואים זאת בעין יפה כמובן. אולם דבר גילוי השקר יכול להשפיע על חיוב בעלך במתן גט כלפייך וכן לעניין דרישות הרכוש שלך כלפיו, כגון הכתובה וכיוצ"ב. בהצלחה, www.behore.co.il