תאונת דרכים
שלום רב, אני נהג זהיר מאד.לא הייתי מעורב בתאונה כלשהי, כבר יותר מ-32 שנה. לפני שבועיים בעודי נוסע בכביש צר,התנגשה במכוניתי חזיתית, מכונית ובה נהגת צעירה שבדיוק התכופפה לקחת משהו מהרצפה וגם.. לחצה על הגז. למזלי יצאתי חי (חבול אבל חי) והרכב הלך טוטאלוס. חברת הביטוח של הצד השני,מיד לקחה אחריות וכבר העבירה את עלות הרכב לחברת הביטוח שלי.כרגע נשארו עוד מס' עלויות פעוטות להחזר והבנתי שהנושא נמצא תחת תביעת שיבוב. רציתי לשאול, האם יש מקסימום זמן לניהול תביעה כזו? כיון שאובדן פרמייה על הרכב החדש מתחילה מיידית.
אני מבין שהתביעה היא נגד הנהגת.תלוי מה תהיה עמדתה.אם היא תבין שהיא האשמה ועל כן עליה לשלם,העניין יכול להסתיים בתוך פחות מחודש.אם לא,וזה בתביעות קטנות,מספר חודשים.בבית משפט רגיל (אני מניח שלא,כי אחרת היית, מן הסתם, יודע על כך),מעל שנה.בהצלחה.
אליעזר שלום רב, תודה רבה לך על תשובתך. הנהגת הודתה באשמה כבר שעה אחרי התאונה. עדי היום קיבלתי את רוב ההחזר מחברת הביטוח שלי.ההחזר כולל את עלות הרכב (טוטאלוס) ועוד מס' עלויות.נכון להבוקר,קיבלתי אומנם הכל אבל אינני יודע אם ההחזר מלבד הטוטאלוס התקבל מהצד השני או לאו.האם יש לחברת הביטוח חובת שקיפות מלאה למולי על ההחזרים שקיבלתי? לפי תשובתך, אני מבין שעד חודש מיום התאונה, אוכל לדעת מה הצד שילם על נזקי רכוש, האם נכון ? שוב תודה על התשובה המהירה גיל
ברור שחברת הביטוח חייבת לדווח לך בגין מה שולם לך הכסף,וכן פירוט בהתאם.תוך חודש אולי תדע אם הפוגעת, מוכנה לשלם.אם אינה מוכנה,זה יקח הרבה יותר.
שאלות נפוצות:
אלמוני
בעילום שם