בבקשה עזרתך
בשנת 2003, בהיותי בן 10, עברתי תאונת אוטובוס ששינתה את חיי. לא הצלחתי לסיים את בית הספר, אין לי בגרות, התאשפזתי בגהה במחלקה פסיכיאטרית לבריאות הנפש, משם ניגשתי לצו ראשון של צה"ל והם אמרו במפורש- אתה לא מתאים לצבא מהסיבות הברורות מאליהן. משם ניסיתי שירות לאומי- החזקתי 4 חודשים וקרסתי. משם ניסיתי לעבוד בעבודות מזדמנות ולא החזקתי, קרסתי תבעתי את הביטוח הלאומי, יש לי 66% נכות נפשית לצמיתות, ו74% אי כושר עבודה לצמיתות. החיים שלי נהרסו, אני מקבל קצבת נכות כללית בסך 1,733 ש"ח כל חודש. וזהו. יש לי מאניה דפרסיה, הפרעת אישיות גבולית, פוסט טראומה ופיברומיאלגיה (כאבים בכל הגוף כתוצאה מפוסט טראומה), כל אחו מקשים עליי לנהל אורך חיים תקין, אני לא מצליח לראות את עצמי מתפקד ומרוויח בכבוד בעבודה מסודרת. אחרי התאונה היה משפט, ונמצא שמגיע לי 191,000 ש"ח בלבד. הייתי רק בן 10 בזמנו ואפילו לא נכחתי בבית המשפט, הם לא לקחו בחשבון את הפנסיה שלעולם לא תהיה לי, את אי כושר העבודה שלי, את זה שאאושפז עקב התאונה וההפרעות הנפשיות. אני מרגיש שרימו אותי, אני מרגיש שזה לא יכול להיות שזה כל מה שקיבלתי מתאונה שבגללה החיים שלי קרסו. אני רק בן 20, ואני מרגיש שאין לי עתיד. אני מרגיש שאין לי סיכוי להביא ילד לעולם, אני מרגיש שאין סיכוי שאגיע לדירה ולפנסיה ולמקצוע משלי. השאלה שלי היא: האם יש סיכוי שאני יכול לתבוע לקבלת כסף נוסף? אם כן- איזה גוף אני אמור לתבוע? את מי? בבקשה ממך, תעזור לי. החיים שלי רק שחור. הכל שחור ואין שום אור בקצה המנהרה, הסבל שלי הוא יום יומי, כל שעה, כל דקה. אודה לך מאוד ורק בריאות... מי כמוני יודע
פנייתך,באמת נוגעת ללב. עם זה,לצערי,ישנו הכלל של סופיות הדיון,כך שלא תוכל לתבוע את הביטוח. אם תחול הרעה במצבך,תוכל לבקש החמרת מצב.
שאלות נפוצות:
אלמוני
בעילום שם