מילכוד כפול
עברתי תאונת דרכים קשה שגרמה גם לפרוץ של שתי מחלות . בשנה הראשונה היתי עסוק בשיקום ובהגשת תביעת נכות כללית לביטוח לאומי. קבלתי נכות כמעט 100 אחוז. היתי אצל עו"ד אחד והתיעצתי איתו לגבי להגיש גם תביעה על התאונה לחברת הביטוח. וממה שהבנתי ממנו- חברת הביטוח תקזז בפיצוים שלה את אחוזי הנכות שקבלתי עבןור הפגיעות שספגתי בתאונה יותר מזה-אם יוכח בביה"מש ששתי המחלות שפרצו לי לאחר התאונה-הם אכן בגלל התאונה,אז אוכל לקבל פיצוי עבורם-אבל שוב,חברת הביטוח תקזז מהגמלה שמשולמת לי ע"י ביטוח לאומי. אז פה המילכוד-האם להגיש תביעה גם על המחלות ולהסתכן בקיזוז?האם זה שווה? ושאלה חשובה נוספת,מה קורה כאשר בסוף נפסקים כול הפיצוים .איך אני מקבל את הכסף?האם ביטוח לאומי גם יכול להפסיק או לקזז לי את הקצבה בגלל זה?
הניכוי של תשלומי הביטוח הלאומי הוא על פי חוק. התשובה היא:כן לטעון לגבי שתי המחלות,כי לרוב הסיכוי שתקבל יותר מאשר אם לא תטען,מה גם שזה ממילא יעלה,בדרך זו או אחרת. לא יקזזו לך את מה שתקבל מחברת הביטוח. יש תמיד חשש שיקראו לך לוועדה רפואית נוספת,אף כי זה לא דבר יום ביומו. בהצלחה.
תודה על התשובה המהירה. אבל האם ביטוח לאומי לא מקזז כסף באוםן כללי אפילו,לאדם שקבל הרבה כסף פתאום(כמו נגיד פיצוים מתאונה).? ושכחתי מקודם לשאול גם אם חברת הביטוח תקזז לי מהפיצוים גם כספים שקבלתי מעמידר ( סיוע בשכר דירה) -בטענה שזה נגזר מההטבות של קצבת נכות כללית??
לא מקזז. אם אתה תובע מהביטוח דמי שכירות,יקזזו.אם אינך תובע,לא יקזזו.
שאלות נפוצות:
אלמוני
בעילום שם