תאונת דרכים - שבר מזערי בגב התחתון
שלום חברי הפורום, אשמח לייעוץ ולעזרתכם בעניין, בנוגע לניסיונכם ולחוות דעתכם בנושא, למי שכבר נפגע בתאונת דרכים ובבמקום עבודה בעבר ומה כדאי לעשות בעניין. הייתה לי תאונת דרכים לפני שלושה שנים שבעקבותיה נפגעתי בגב התחתון, הגב נוזק עם שברים קטנים. שאותם גיליתי רק לפני חצי שנה, במהלך בדיקות רפואיות שעשיתי, את בדיקות רפואיות עשיתי שהתחלתי לשים לי שיש לי כאבים עזים לעיתים רחוקות בגב, הכאבים השפיעו על הליכה שלי ואני מתקשה ללכת כאשר יש לי כאבים בגב שקורים לי לעיתים רחוקות. אני חושב שזה מתוצאה של תאונת דרכים שהייתה לי אז, משום שהייתה לי שוב תקרית תאונה הפעם זה קרה במקום עבודה. שהחלקתי ונפלתי על הישבן, ומאז שתאונה הזו קרתה החלו להופיע אצלי כאבים עזים לעיתים רחוקות. עכשיו השאלה היא כיצד ניתן לזהות שאם זה נזק מצטבר מתוצאה של תאונת דרכים ועד שתאונת עבודה החמירה את השברים? את מי יש לטפל קודם בתביעה? (את ביטוח לאומי, כדאי שאוכר כנפגע עבודה בשלב הזה? לתבוע את חברת הביטוח של מקום עבודה? או את חברת הביטוח של הרכב הפוגע מלפני שלושה שנים? ומה סיכויים שאזכה בתביעה או בתביעות למימוש זכויותי, בין 2 תאונות מאחר ש2 תאונות סותרות את אחד והשניה. העניין זה מבלבל ואין לי מושג במה להתחיל ואיך כדאי להתחיל, אשמח לעזרתכם בנושא, לכל פנייה, עצה והכוונה מצדכם. תודה.
שאול שלום וברכה, קשה להשיב עניינית מכיוון שחסרים הרבה פרטים וכן לא עיינתי במסמכים. ככלל ממה שרשמת עולה כי יש לך 2 עילות תביעה לגבי נזק אחד/חופף. במקרה כזה ניתן להגיש תביעה הכוללת את מלוא הנזק כנגד המעביד וחברת הביטוח של הרכב. במקביל להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי.
שאלות נפוצות:
אלמוני
בעילום שם