מי אשם?
היום נסעתי על איילון דרום, כשרציתי לפנות ליציאה למחלף דב הוז הסתכלתי במראה וראיתי שיש רכב אדום שמתקרב. אותתי וחיכיתי שהוא יעבור ומייד אחריו נכנסתי לנתיב. לפתע נשמעה צפירה חדה וארוכה והרמתי את עיניי למראה לשבריר שניה כדי לראות למה צופרים מאחור. בשנייה הזו פספסתי את העובדה שהרכב האדום שלפניי (חצוף, נסע את על הנתיב לכיוון דב הוז כי הוא פנוי וניסה להשתלב בתנועה בחזרה לכיוון דרום אלא שהעומס לא אפשר לו) עצר פתאום. לחצתי בחוזקה על הברקס אבל לא הצלחתי לעצור לגמרי ונשקתי לו מאחור. זה עלה לי ביציאה של הכנף הקידמית ימנית של הרכב ממקומה ובשקע בטמבון האחורי של הרכב האדום. לא הצלחתי לתקשר עם הנהג כי הוא רוסי ולא דובר עברית. באדיבות החלפתי איתו פרטים. אני נהגת ותיקה ומעולם לא הייתי מעורבת בתאונה. (טפו טפו) ולכן אין לי ניסיון. האם אני יכולה לתבוע את הביטוח שלו על הנזק שנגרם לי? הרי אסור לעצור בכביש מהיר ולהפריע לזרימה של התנועה. אנא עיזרו לי, אני גרושה, אמא לשלושה, חיה מהיד לפה ואין לי שום ביטוח מלבד החובה. תודה מראש. זיוה
שלום וברכה, מדובר בפורום לנפגעי תאונות דרכים ולא בפגיעות לרכב.
אם פגעת בו מאחור אז אוטומטית את אשמה כי לא שמרת מרחק. במידה ויש לך צילומים ועדויות של נהגים אחרים המעידים כי הנהג ביצע מספר עברות תנועה לפני קרות התאונה אז אולי יש לך סיבה לתבוע עקב רשלנות הנהג. לדעתי, תפני לחברת הביטוח שלך ותשלמי דמי השתתפות כי אין לך ממש סיכוי לנצח בתביעה.
שאלות נפוצות:
אלמוני
בעילום שם