ייבוא אופניים לשימוש אישי
שלום רב, 1. אני מעוניין לדעת האם יש באפשרותי לייבא זוג אחד של אופני הרים אחד מסין (אופניים רגילות, לא ממונעות) לשימושי הפרטי? האם קיימות מגבלות כלשהן בייבוא אופניים (מכון התקנים, משרד התחבורה) ? 2. האם יש צורך במכון תקנים לצורך ייבוא מכונה לסחיטת פירות וירקות (מיץ) מנירוסטה (מכונה ממונעת)? תודה רבה
לגבי תעודת ה ce. מדובר בתעודה המבוססת על הצהרה עצמית של היצרן על עמידה בדרישות תקן ו/או דירקטיבה אירופית ואשר אינה מבוססת על בדיקת מעבדה חיצונית בלתי תלוייה. מכון התקנים לא מכיר בתעודות המבוססות על הצהרה עצמית ודורש תעודות בדיקה שהונפקו על ידי מעבדות מוסמכות מוכרות דוגמת TUV. על כן, בהיבט של דרישת תקן בישראל, התעודה חסרת כל ערך.
תודה על המידע עדי. לסיכומו של עניין : בעניין האופניים - אני יכול להביא אופניים לשימוש אישי על ידי "פטור מתקן בייבוא אישי" שאותו אני מבצע בעזרת עמיל מכס. בעניין מכונת המיץ - בכל מקרה אני צריך דרישה לעמידה בתקן 900 ואני מחויב לשלוח את המכונה לבדיקה לאחר הגעתה לארץ. (ולא משנה אם הוא מוגדר לשימוש אישי או מסחרי?). נכון?
הי. תקרא היטב את מה שכתבתי. את התשובה לשאלות כבר קיבלת
הי. האם המכונה לסחיטת פירות - ייבוא אישי או למטרה מסחרית?
למטרה מסחרית, אבל אני רוצה להביא 1-2 ולבדוק אם היא תלך. היא מכונה יקרה יחסית- מעל 1000 דולר
אופניים. סיווג בגדר פרט 87.12. נדרש תקן. פטור מתקן בייבוא אישי. הפרט אינו משלם מכס / מס קנייה. מכונות למיצים. סיוג בגדר פרט 85.09.4000/8. בייבוא מסחרי, דרישה לעמידה בתקן 900 - חשמל / מכון התקנים. בנוגע לדוגמיות, ניתן לשחרר עד 5 יח' למשלוח, בכמות שנתית שלא תעלה על 15 יח', שחרור בכפוף ל - "רשימת כמויות קטנות, נספח 15 להוראת מנכ"ל 2.6". להסדרת הפטור, יש להעזר בעמיל המכס לשידור הבקשה לפטור באמצעות תוכנת מסלול
תודה רבה על התשובה המהירה! בקשר לאופניים - אני יכול להביא 1-2 יחידות לשימושי האישי? כשזה יגיע לנמל לא תהיה לי בעיה לשחרר אותם? קיימת תקרת מחיר כלשהי שמעליה אצטרך לשלם מכס או שאני יכול להביא אופניים בכל מחיר? בקשר למכונת מיץ - למכונה יש את תקן CE האירופאי שעוסק בבטיחות חשמל לפי מיטב הבנתי. במידה ואני מביא עד 15 יחידות בשנה אני עדיין צריך להעביר אותה במכון התקנים? או שיש פטור ואני יכול לשחרר אותה ללא מגבלות בעזרת עמיל המכס שלי?
הי. מדובר בנוהל שחרור של כמויות קטנות בייבוא מסחרי. תכלית הנוהל, שחרור מוצרים חבי תקן ללא דרישה לאישור עמידה בתקן בכדי לאפשר ליבואן לבדוק התכנות טכנית ומסחרית של המוצר. מוצרים המשוחררים במסלול זה אסורים בשימוש מסחרי ומכירתם אסורה. הכמות המותרת לפי הנוהל היא עבור צבר של דגמים בכדי לאפשר בדיקת ליין של מוצרים בשלב הטרום ייבוא. במידה ותנסה להביא דגם אחד בכמות של 15 יח׳ אתה עשוי לעורר את חשד המכס בכך שאתה משחרר מוצר חב תקן במסווה של דוגמיות. התשובה לגבי אופניים היא זהה. אם תייבא למשל שני דגמים שונים, שטח וכביש, תוכל לטעון שמדובר למטרת בדיקת טרום ייבוא. ייבוא של דגם זהה בכמות גדולה תעורר את חשד המכס בדומה למסחטת מיץ