לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נ

FORWARD SHIPPING פטור עד 75 דולר לעניין משלוחים פנימיים

שלום, אם אני מרכז מספר חבילות בארץ המוצא (ארה"ב למשל), עבור משלוח מרוכז, האם ערך הפריט לצרכי הפטור הוא ערך המוצר + ערך המשלוח בתוך ארה"ב, או ערך הפריט בלבד והמשלוח נכלל כחלק מהעלות הכוללת של המשלוחים. לדוגמא: 5 פריטים עם ערך כולל בסך 70 דולר + עלות הובלה בתוך ארה"ב 30 דולר + עלות הובלה לארץ 50 דולר. עד היום הצהרתי 70 דולר עלות פריטים + 80 דולר עלות הובלה במקרה כזה, והמכס קיבל את זה ללא מחלוקת. לאחרונה המכס הודיע לי שברצונו להכליל את עלות המשלוחים הפנימיים כחלק מעלות הפריט ושזו "הדרך הנכונה". דבר שבמקרה זה יותיר לי רק פטור עד 45 דולר למעשה (כי 30 דולר הלכו על המשלוחים). מאז התראה זו נגרמים לי הפסדים עקב צורך להקטין את גודל המשלוחים שאני שולח על מנת להישאר מתחת לתקרת הפטור. יש לשים לב שיש חשיבות להבחנה זאת רק עבור משלוחים מרוכזים שנשארים פטורים מס. מעל תקרת הפטור גם המשלוחים נחשבים לצרכי חישוב מס ולכן לא תהיה השפעה בזה. יש הפרדה ברורה בחשבוניות בין עלות משלוח לעלות מוצר. לא נראה לי סביר שהפטור המינמלי שיש עד 75 גם הוא ינגס ע"י הכללת עלויות משלוחים גרידא בו רק כי אני מנסה לחסוך קצת על המשלוחים ולהיות יעיל יותר. זה אולי נראה כמו דקות לא חשובה אבל זה עושה הבדל גדול ומשמעותי בתכנוני המשלוחים ומקטין מאוד את שווים. הרבה פעמים עלות המשלוחים גדולה או משתווה לערך המוצר שנרכש. אבקש לראות היכן זה מצויין בחוק כי לא מצאתי התייחסות לזה ונראה שהיא לוקה בחסר. גם פניה רשמית למכס לא הצליחה להבהיר את הנושא. בתודה.

עדי יניב

הי. פקודת עמכס, סעיף 133, העוסק ב"התוספות למחיר העסקה לעניין קביעת ערך העסקה" מגדיר מפורשות בתת סעיף 5 של שיש לכלול בערך לצורכי מכס, גם את "עלות ההובלה של הטובין לנמל הייבוא או למקום הייבוא" הפקודה על כן ברורה מאוד בנושא. עלות ההובלות הפנימיות בארץ הייצוא צריכות להכלל בערך המוצהר למכס במועד התרת הטובין בארץ הייבוא (ישראל)

נ

לא קראת בקפידה את השאלה. קראתי את הסעיף שציטטת אך לצערי הוא לא חיזק את תשובתך. אין מחלוקת שהמשלוח הפנימי הוא חלק מהחישוב הסופי לצורכי חישוב המס שאני חייב (כפי שרשמתי מקודם אני מצהיר 80 הובלה ולא 50). השאלה היא האם המשלוחים הפנימיים האלה נופלים תחת "ערך פריט" או "ערך משלוח"? ההבדל הדק הזה הוא משמעותי מאוד. כפי שרשום באתר רשות המיסים: "הבדיקה האם יחול מס נעשית על פי ערך הטובין בלבד. עם זאת, היה ונקבע כי חל מס, הוא יחושב לפי ערך הטובין בתוספת דמי המשלוח והביטוח." על פי ערך הטובין בלבד. עלות המשלוחים לא רלוונטית במקרה כזה. במקרה שזה "ערך משלוח" גם אם המוצר 70 דולר וההובלה 500 דולר אשאר פטור מיסים. ואכן מעולם לא חוייבתי על חבילות כאלה במס. אודה לך מאוד על התייחסותך.

עדי יניב

הי. קיימת הפרדה מאוד ברורה בין ערך הטובין לעלות ההובלה. במידה ומוצאת חשבוניח עבור דמי הובלה שיש להצהיר עליה כעלות הובלה ולא כערך המוצר.

נ

מנהל מכס ירושלים אמר לי שאת ההובלה הפנימית אני צריך להחשיב כחלק מערך פריט. האם יכול להיות שיש כאן טעות בידו?

עדי יניב

פקודת המכס מאוד ברורה בנושא. קרא שוב את הציטוט מפוסט קודם

נ

אין ציטוט בפוסט הקודם... דבריך אומרים לי שהצדק כנראה עימי ואין לחייב אותי במס. אבל כשאני שומע הפוך באופן ישיר ופנים מול פנים ממקור מוסמך כזה אמונתי מתערערת... חבל מאוד שנאמרים לציבור מידע שהוא אינו נכון. גם לי נשמע מוזר שמה שהוא בבירור "הובלה" יהפך פתאום את עורו לדבר אחר רק כדי שתהיה הצדקה לחייב אותי במס.

נ

היעוץ שאני מקבל פה הוא מעמיל מכס או עו"ד?

עדי יניב

אני מנהל ייבוא בחברה מהגדולות בארץ בתחומה, אדם עם הרבה מאוד ידע, ניסיון והשכלה פורמאלית בתחום. והכי חשוב - יודע גם לקרוא ולכתוב, מאתגר את כל מה שנאמר, בודק את הבסיס החוקי לכל דרישה ודרישה ולא מתרגש מכך שפקיד כזה אחר אמר משהוא. תלמד לאמת כל אינפורמציה שאתה מקבל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום יבוא יצוא ומכס