לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מרק

דרישת תשלום על חבילה שלא קיבלתי

שלום ליועצי הפורום, לפני שנתיים הגיע אלי חבילה ונעצרה במכס, חברת עמילות המכס של אותה חברת בלדרות פנתה אלי כדי לנהל משא ומתן לשחרור החבילה, המכס טעה בחישוב המיסים כיוון שסיווג את זה לא נכון, אחרי שהוכחתי שהתשלום צריך להיות יותר נמוך והורידו לי את התשלומים האלה - עמילות המכס העלתה את התשלומים להם למרות שסיכמנו על הרבה פחות, ברגע שעשו את זה סירבתי לקבל את החבילה וביקשתי שיחזירו אותה... אחרי שנתיים אני מקבל דרישת תשלום עם קנס וריבית מהמכס על אותה חבילה שבכלל לא קיבלתי, השאלה שלי היא האם ניתן לתבוע את חברת הבלדרות ואיך ועל איזה נזק אפשר לקבל מהם פיצוי? יש לי חשד שהם זייפו את החתימה שלי או שמסרו מידע שגוי למכס ועכשיו אני מוטרד מזה... תודה מראש לעונים

מרק

1. הגיע אלי חבילה לפני שנתיים וחצי 2. היא קיבלה סיווג מיסים גבוהה ולא תקין 3. אחרי התכתבות עם המכס דרך עמיל המכס החיובים ירדו 4. כשעמיל המכס ראה שהחיובים ירדו הוא בתמורה העלה את עלות העמילות שלו להרבה יותר 5. ברגע שהעלה אני סירבתי לקבל את החבילה 6. החבילה חזרה לשולח 7. אחרי שנתיים המכס שלח לי דרישת תשלום על אותה חבילה (מיסים + ריבית וקנס) 8. איך וכמה פיצויים אני אקבל מחברת העמילות אם אתבע אותם ואיך עושים זאת?

מרק

אבל לא קיבלתי אותה, היא חזרה לשולח מחו״ל - המכס דורש תשלום יל אותה חבילה שלא קיבלתי, לדעתי חברת הבלדרות (עמילות המכס) מסרה מידע שגוי או זייפה את חתימתי על החבילה הזאת, השאלה שלי איך והאם משתלם לתבוע את חברת הבלדרות (עמילות המכס) על כך, מה הפיצוי שאוכל לקבל ואיך הכי טוב לעשות את זה - תודה שוב, מרק

עידן

מי נתן את האישור לשלוח את החבילה לחו"ל לפני שסיימת את כל תהליך היבוא? אתה או עמיל המכס שלך? האם שילמת מע"מ/מכס/מס קניה בעת יבוא הטובין? באיזה מוצר מדובר? האם מדובר ביבוא אישי /מסחרי?. ידידי, יש הרבה פרמטרים שלא ידועים, לכן קשה לי מאוד לעזור לך.

עידן

שלום מרק, לא ניתן לייצא סחורה שלא שולמו המיסים המלאים בעבורה לרשות המיסים , למעט מקרים מיוחדים שגובה מכס מאשר זאת. לא ציינת בדבריך האם מדובר ביבוא אישי או מסחרי ומה סוג הסחורה ?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום יבוא יצוא ומכס