לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אור

יבוא מוצר והתמודדת עם רשתות בארץ

אהלן, כשאני רוצה לייבא סדרתית מוצר מחו"ל ומציג אותו לרשת חנויות בארץ על מנת שישווקו את המוצר שלי, איך אני אוכל להגן על עצמי שאותה רשת חנויות לא תרצה לייבא את אותו מוצר בעצמה? תודה רבה

עדי יניב

הי. לא תוכל למנוע ייבוא מתחרה של מוצר, גם אם תחתום על הסכם בלעדיות עם היצרן. ייבוא מקביל הינו יבוא חוקי לחלוטין.

אור

תודה עדי, יש לך אולי הצעה בשבילי על מנת שהחנות שהתעניינה במוצר שלי לא תחתוך אותי ותחליט לייבא את זה בעצמה? זה גם לא ייבוא מתחרה, זה סוג של הכל או כלום בשבילי, כי אני בא עם המוצר ועם הרעיון ומשקיע זמן בפרזנטציה, ואחרי זה אם החנות מחליטה שהיא כן רוצה את המוצר, היא גם יכולה להחליט לחתוך אותי בשביל לחסוך עלויות ולראות איך היא מייבאת את המוצר בעצמה, וזה גורם להשקעה שלי לרדת לפח, ולזה שמישהו אחר בעצם ירוויח מהרעיון שלי, מבלי שיהיה לי רווח כלשהו

עדי יניב

אם אין לך דרך להגן על המוצר שאתה מייבא, אין לך עסק. מניסיון של שנים רבות, במידה והלקוח שלך יגיע למסקנה שפערי התיווך בין מחיר המוצר למחיר המכירה גדול, הוא יעקוף אותך. הגנה על מוצר מיבוא דורשת הרבה מאוד יצירתיות. במידה ומדובר ביצרן סיני, תוכל לייצר מותג משלך שהוא בעצם המוצר המקורי שזהותו האמיתית עוברת תהליך טשטוש. אפשרות שנייה היא לייבא לארץ באריזה המקורית ולהחליף את האריזה בארץ. בכדי לדעת באם הרעיון שלי הוא בר בצוע, צריך לדעת מהו המוצר ברמה הג'נרית (צעצוע? מכשיר חשמלי?) וכו.

אור

תודה רבה עדי, המוצר הוא שולחן זול לחצר/מרפסת, פער התיווך הוא מאוד קטן. רציתי לשאול מה לגבי המכס, יחייבו אותי? בכמה יחייבו אותי? ההכנסה השנתית שלי לאחר ניכוי הוצאות צפויה להיות נמוכה משמעותית משכר המינימום לשנה מכיוון שלא עבדתי חודשים רבים בגלל מחלה, מה זה אומר לגבי מס הכנסה?

אור

אני מאוד מאוד אשמח לתגובה, אני תקוע כרגע

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום יבוא יצוא ומכס