שאלה בנוגע ליבוא סוללות ליתיום
שלום, נאמר לי שעל מנת ליבא סוללות ליתיום לארץ (של סמסונג), אני צריך אישור ממכון התקנים. עברתי על הרשימה של מכון התקנים ואין להם סוללות ליתיום ברשימה אלא רק סוללות ראשוניות (לא נטענות). אני מעוניין לדעת מה המחיר ומשך הבדיקה עד שיתאפשר לי ליבא את הסוללות (מסין). באם יש לי אישור מתאים, האם אוכל לייבא את הסוללה אך ורק מאותו ספק? איך במכס יידעו שהאישור שלי תואם את אותו הדגם שיש לי אישור לייבא אותו? בנוסף, האם אני צריך רשיון יבוא ע"מ לייבא סוללות כאלו? בברכה, רועי
שלום רועי, לא הבנתי מדבריך לאיזה מכשיר/מכונה מיועדות הסוללות. ישנן סוללות ליתיום לרכב מנועי או לטלפון סלולרי שהם מוצרים עתירי מס וישנן סוללות לשימושים אחרים. האם מדובר בסוללה נטענת? או סוללות "אצבע" (סוללות ראשוניות). לאחר שתפרט בפניי באיזה סוללות מדובר,אעדכן אותך אם אתה חייב להמציא אישור מכון תקנים או לא. בברכה, עידן.
הי עידן, הסוללה היא נטענת (לא אצבע), הסוללה נקראת 18650 שזה מאוד מוכר (אלו העצם המידות שלה 18x650mm) והיא סמסונג דגם 26F צריך אישור ממכון התקנים זה בטוח, השאלה מה הקטגוריה, משך התהליך והמחיר. הסוללה יכול לשמש להמון שימושים שונים אבל במקרה שלי לבניית סוללות Battery Packs של אופניים חשמליים. אלו תאים בודדים שמהם בונים סוללות גדולות יותר על ידי חיבור של מספר רב של סוללות יחד אך אני רוכש את התאים בנפרד ובונה בעצמי. הסוללות הללו נמצאות גם בתוך סוללות של מחשבים ניידים, מטענים ניידים לטלפונים, קופסאות טעינה ניידות (Power Banks), סוללות של כלי עבודה חשמליים כגון מברגות ומקדחות וכו'. יש לציין שאלו רק התאים הפנימיים ולא המוצר הסופים, זה נראה כמו סוללות אצבע רק מעט יותר גדולות. בברכה, רועי
שלום רועי, לפי דבריך מדובר בסוללות ליתיום נטענות. לפני שאני מפרט בפניך את הפרוצדורה, אל תפנה למכון תקנים בלי שאתה מתייעץ עם גורמים מוסמכים בתחום (עורכי דין/סוכני מכס) מאחר וזהו גוף שעושק כספים מציבור היבואנים, לא תמיד באופן חוקי. הסוללות הנטענות היחידות שדורשות אישור מכון תקנים הן, סוללות עופרת חומצה להתנעת מנועי בוכנה לשימוש ברכב מנועי (כולל אופניים חשמליים). שים לב בנוסף נדרש גם רישיון סחר במוצרי תעבורה. בענייננו מדובר בסוללות ליתיום ולא עופרת חומצה לכן,אינך צריך להוציא אישור מכון תקנים! לגבי תשלום המיסים :1) סוללות ליתיום לטלפונים סלולריים או מחשבי כף יד נדרש תשלום של 12% מכס+15% מס קניה.2)סוללות ליתיום לאופניים חשמליים או לרכב מנועי נדרש 12% מכס +80 ש"ח לכל סוללה. 3)לשימושים אחרים נדרש תשלום של 12% אחוז. שים לב אם לסוללה יש תפקיד דו שימושי,כלומר גם לאופניים וגם לשימושים אחרים,למכס יש את הסמכות לגבות ממך את האחוז מס הגבוה ביותר שישנו בחוק. שיהיה בהצלחה.
היי עידן, תודה על ההסבר המפורט. מספר שאלות: 1. נאמר לי שאצטרך אישור MSDS (ייבוא חומרים מסוכנים), האם זה נכון? 2. האם אופניים חשמליים נחשבים מוצרי תעבורה? עד כמה מורכב ומה העלויות וזמן הכרוך בהוצאת אישור שכזה? * לסוללות אלו שימושים רבים אך ניתן אולי לייבא את זה כסוללה למערכת סולארית (שלוח סולארי\שבשבת רוח מעבירים זרם לסוללה הנטענת), מה דעתך? 3. לא הגיוני לשלם 80ש"ח לכל סוללה מאחר וכל משלוח כולל מאות תאי סוללה וכל אחד עולה בערך 13ש"ח לאחר משלוח + מע"מ + מכס. * יש לציין שאלו תאים בודדים של סוללות ולא הסוללה הגדולה שמורכבת מעשרות תאי סוללה (שאותם בעצם אני רוכש) ורק לאחר חיבור מספר רב של תאי סוללה יחד, הסוללה משמשת לאופניים חשמליים. כך נראה תא סוללה בודד: http://static3.tme.eu/products_pics/4/8/2/482b31eee22486b99cdbe0ab36e959fd/9936.jpg כך נראת סוללה מורכבת לשימוש באופניים חשמליים: http://img.diytrade.com/smimg/1356484/19012906-3072918-0/10S_37V_Li_ion_18650_Battery_Pack_10S4P_10_4Ah_/2163.jpg בברכה, רועי
תשלח לי את מספר הטלפון שלך ואתקשר אליך. בברכה, עידן.
איך אפשר לשלוח בפרטי כאן? אשמח אם תשלח לי את האימייל שלך ואני אשלח לשם את המספר. בברכה, רועי
מספר הטלפון שלי 050-5932316 , אתה מוזמן להתקשר. בברכה, עידן גנון
אני גם שוקל את המצב הזה. תגיד לי רועי, מה גלית?