יבוא אישי של סלולארי יד שניה או סלולארי לא תקין לחלפים
אני מבקשת להזמין שני מכשירים סלולאריים מחו"ל: 1. יד שניה, בעלות של 74$. האם יחוייב במכס? או שהמכס מתחשב בהצהרה שזה יד שניה והעלות יהנה מתחת ל-75$? 2. יד שניה, לא תקין, למטרת חלקי חילוף, בעלות של 35$. גם כאן- אני חוששת שמא יחייבו אותי על מכשיר חדש ותקין שעובד, ולא על פי ההצהרה שזה טלפון לא תקין לחלפים. איך יודעים, מה הדין ומה החיוב הצפוי אם בכלל?
סוגייה בעייתית. המכס במספר רב של מקרים לא מכיר בערכים של טלפונים ניידים, פוסל את הערך ומחייב במיסוי על פי שיקול דעתו (טובין זהים או דומים). על כן את לוקחת סיכון שהמכס ירים את הערך לצורכי מסוי. המס - 15% מס קנייה ומע"מ. בבחינתך, מכפיל של 1.34 לחישוב עלות
האם אין כללים לעניין הזה? חוק שאפשר להסתמך עליו? או שזה "שכונה"?
על פי פקודת המכס, הערך הינו "מה ששולם או אמור היה להיות משולם". למכס זכות מלאה להפעיל שיקול דעת באם לקבל את ערך העסקה, קרי הסכום הנקוב בחשבונית או לא. במידה והמכס חודש שהערך הונמך לצורך התחמקות מתשלום מלוא מיסי הייבוא, בסמכותו להעלות את הערך לצרכי מכס. בנוסף, גם אם לא התקיימה הנמכת ערך והמחיר הנקוב בחשבונית הינו הערך האמיתי ששולם בגין העסקה, למכס יש זכות לחייב מס על פי מה שאמור היה להיות משולם. מורכב