לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לי

ייבוא מספריים בעלות כוון לייזר מובנה

שלום, אני עוסקת פטורה ומעוניינת לייבא כ100 יחידות של המוצר הנ"ל. לפי קריאה מקדימה באינטרנט, הבנתי שעליי לברר מול הספק מה היא דרגת הסיכון של הלייזר ולכן ביקשתי ממנו שישלח לי מפרט מוצר בו יהיו כלולים פרטים על עוצמת הלייזר, אורך הגל ופרטים על הסוללה המפעילה אותו. לאחר שאקבל את המידע, אני מתכננת לשלוח בקשה לאישור ייבוא למכון התקנים + תצהיר בדבר יבוא מסמן לייזר לשימוש הציבור הרחב ושאינו בדרגת סיכון 1 או 2. מספר שאלות: 1. המוצר כבר נמכר בארץ. האם אני עדיין זקוקה לאישור ממכון התקנים? 2. האם עליי לדאוג למידע נוסף כלשהו מהספק? 3. מלבד אישור ייבוא ותצהיר, במידה ונדרש, האם עליי לדאוג לאישורים נוספים בייבוא כמות כזאת?

עידן

שלום, לא הבנתי מהו המוצר, למה הוא משמש ועבור מי. לשאלתך,את צריכה לקבל מהספק/יצרן את כל התעודות והאישורים המונפקים למוצר, וכן עדיין עלייך לעבור דרך מכון תקנים כדי לקבל תקן רשמי. את האישורים בדרך כלל מנפיקות מעבדות בארץ הייצור שבודקות את המוצר( בדומה למכון תקנים). למרות שלא הצלחתי להבין מהו המוצר,למען הזהירות-לעניות דעתי מעבר להמצאת אישור מכון תקנים ישנו צורך גם ברשיון יבוא. ממליץ לך לפני היבוא להתייעץ עם עמיל מכס מנוסה כדי לחסוך עוגמות נפש מיותרות. בהצלחה

לי

המספריים מיועדות לחיתוך נייר ובד, כאשר בקדמת הידית העליונה ישנה נורת לייזר קטנה, (המופעלת ע"י סוללה) שמסייעת בחיתוך ישר. המוצר מיועד לשימוש אנשי מקצוע וחובבנים בתחום עיצוב, תפירה ומלאכה. מדוע לדעתך, יש צורך גם ברשיון יבוא?

עידן

שלום, לאחר קריאה, הבנתי מהו שימושו וייעודו של המוצר. סיווג המוצר בפרט מכס 8213-00001 עפ"י צו תעריף המכס והפטורים. לגבי חוקיות היבוא, אין דרישה להמצאת אישור מכון תקנים ו/ או רשיון יבוא. המספריים לא עובדים על חשמל אלא מדובר במספריים פשוטים עם תוספת לייזר שעובד על סוללות למטרת חיתוך הבד. תוספת הלייזר על גבי המספריים אינם משנים את סיווגו של המוצר לכן אין צורך בהמצאת אישור מכון תקנים, מה גם שהלייזר עובד על סוללות ואינו מתחבר לרשת חשמל חד פאזית. בהצלחה

לי

עידו, תודה רבה על הבדיקה והסיוע! שיהיה חג שמח, לי

עידן

בשמחה חג שמח!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום יבוא יצוא ומכס